03.07.2023 | Les notícies de la nit

31 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat hui, 3 de juliol, de la forta pedregada que ha caigut a València i l'àrea metropolitana. Tres persones ferides per la forta granissada, arbres caiguts, carrers tallats i semàfors avariats. Fora de la ciutat els bombers també han atés més de vint serveis per inundacions, rames que han caigut i despreniment en façanes. Les tempestes han començat a primera hora de la vesprada a les comarques castellonenques de la Plana Baixa i l'Alt Palància, on, a més de descarregar pluja, també ha caigut pedra.  

Segona ronda de converses entre les delegacions del PP i del PSPV i l'equip d'Ens Uneix. Amb la dreta i l'esquerra empatades, la formació de Jorge Rodríguez, i més concretament la diputada Natàlia Enguix, se saben decisives. Hui s'han tornat a reunir amb el PP, que ha defensat les seues opcions posant damunt de la taula les inversions que poden facilitar des de la Generalitat, on ja saben que governaran. Però els pactes amb Vox són ara el principal obstacle. Ens Uneix no accepta col·laborar en el blanqueig de la ultradreta. El PP constata que, sense Vox, no té una majoria suficient. Dimecres es reuniran amb la militància per explicar l'avanç de les negociacions. L'endemà, dijous al migdia faran una nova ronda de reunions i després decidiran cap on s'orienta el seu vot, decisiu per a la presidència de la Diputació de València. 

Huit persones continuen ingressades en centres sanitaris a conseqüència de la intoxicació de salmonel·la que van patir la setmana passada en una coneguda cafeteria de Santa Pola, al Baix Vinalopó. Huit més han rebut l'alta aquest dilluns. La Direcció General de Salut Pública ha informat que el brot ha afectat un total de 25 persones, totes amb simptomatologia lleu amb febra i gastroenteritis.  

Aquest matí huit persones més intoxicades han rebut l'alta mèdica, cinc de les quals estaven ingressades a l'Hospital d'Elx i tres més, en un centre sanitari privat de la capital del Baix Vinalopó. 

El servei de taxi a demanda ha començat a funcionar hui a les pedanies d'Alacant. És una vella demanda dels veïns d'aquesta perifèria rural, amb moltes cases disseminades i sense un transport públic fluid. Huit mil persones viuen a les dotze partides que envolten la ciutat d’Alacant. Són nuclis menuts de cases, moltes de les quals estan disseminades, amb un greu problema de comunicació per falta de transport públic. Algunes línies d’autobús les travessen, com ara el Bacarot i la Canyada del Fenollar, però amb molt poca freqüència. El preu és el mateix que en la resta del transport urbà de la xarxa TAM –1,45 euros– i es també podrà abonar amb un bo de deu viatges.

stats