03.05.2024 | Les notícies de la nit

21 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' ens hem fet ressò de la polèmica, després del toc d'atenció de l'ONU per les "lleis de concòrdia" proposades pel PP i Vox; entre altres, a la Comunitat Valenciana. Els experts de l'organisme adverteixen que la normativa pot INVISIBILITZAR greus violacions de drets humans comeses durant el franquisme. El document s'ha conegut just el dia en què a les Corts s'ha iniciat la tramitació parlamentària de la llei. L'oposició es felicita i demana que es retire la norma. Per al president de la Generalitat l'informe és fruit del desconeixement del que s'està fent a la Comunitat Valenciana.

També ha sigut polèmica la decisió del Ministeri de Cultura d'anul·lar el Premi Nacional de Tauromàquia. Diverses comunitats autònomes com Castella-la Manxa, Madrid i Extremadura s'han oferit a crear un premi autonòmic, una proposta a la qual s'ha sumat el vicepresident i conseller de Cultura, Vicente Barrera. 

I també hem explicat l'estat de les obres d'accés a l'estació Joaquim Sorolla de València, que permetran que els trens vagen per davall de terra i el gran mar de vies que hi ha a la superfície es convertirà en una zona enjardinada que guanyarà la ciutat. Esta i altres notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats