03.05.2022 | Les notícies de la nit

31 min.
tp

En Les notícies de la nit hem informat sobre les importants pluges que hi ha hagut al llarg del dia, per exemple: a Nules han caigut 17 litres en 10 minuts i vora 60 en només una hora. En total fins a les 18 hores havien caigut 155 litres per metre quadrat. Durant tota la jornada, les precipitacions han sigut constants i localment intenses, amb més de 100 litres acumulats en diverses ciutats de l'Horta i la Plana. I continuarà plovent. El 112 ha emés un avís grog per risc de pluja que pot acumular fins a 20 litres en una hora al llarg de la nit.

I pel que fa a l'aigua del transvasament Tajo-Segura, hui la Confederació Hidrogràfica del Tajo ha aprovat elevar el cabal ecològic del riu a la capçalera. Això suposa una retallada del cabal d'aigua transvasada. Una decisió que ha indignat els regants afectats.

I en el cas del presumpte espionatge amb el programa Pegasus, el president del govern espanyol haurà de comparéixer al Congrés.

D'altra banda, la direcció de Ford ha confirmat que a finals de juny se seleccionarà la planta europea per a la producció de vehicles elèctrics, però també ha advertit que hi haurà una retallada de l'estructura actual de les dos plantes en competició: l'alemanya de Saarlouis i la d'Almussafes.

Tot això en el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, quan la Unió de Periodista ha lliurat el premi llibertat d'expressió a Rukshana Media, organització afganesa de dones periodistes. Això i molt més, en el pòdcast.

stats