03.04.2024 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat del nou cas que s'investiga com a violència vicària a Bellcaire d'Empordà, a Girona. Es tracta de l'assassinat d'un xiquet de 5 anys pel qual han detingut el pare hores després. Tot, en un context d'augment del nombre de dones acollides al sistema VioGen, de protecció de les víctimes de violència masclista, i de menors en situació vulnerable. Segons el Ministeri de l'Interior, a casa nostra més de 1.500 menors es troben en situació de vulnerabilitat a conseqüència de la violència masclista. La xifra se situa per damunt de la mitjana espanyola.  

També hem anat en directe a Vilamarxant, al Camp de Túria, on un incendi ha cremat 50 hectàrees del Parc Natural del Túria i ha obligat a desallotjar huitanta persones d'un alberg, cinquanta d'elles són menors. L'incendi està estabilitzat. I controlat està el que ha afectat l'empresa Vicky Foods, coneguda com Dulcesol, a Gandia, amb centenars de treballadores i treballadors que han parat la producció. Hi ha 13 persones afectades per inhalació de fum. 

En economia, els hem contat que el port de Castelló ha rebut hui el primer vaixell d'argila procedent Ucraïna en dos anys. Aquesta matèria primera és importantíssima per a la indústria ceràmica i la guerra n'ha paralitzat l'exportació. És molt apreciada per la seua qualitat. I diuen que no serà el primer vaixell, gràcies a una via oberta des d'Odessa. 

I aquest dimecres, l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, s'ha negat a declarar davant els agents de la Guàrdia Civil i està a l'espera de la citació de la jutgessa. Haurà de respondre per presumptes contractes il·legals mentre presidia la Federació Espanyola de Futbol. Ha sigut detingut només baixar de l'avió provinent de la República Dominicana. Aquestes i altres notícies, al nostre pòdcast.

stats