02.06.2023 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat que hui ha sigut el primer ple del Consell en funcions després de les eleccions del 28M, que ha coincidit amb el dia de recompte oficial de les paperetes depositades amb el vot exterior. L'escrutini definitiu no modifica el repartiment d'escons a les Corts. Hi havia en joc un diputat d'Alacant entre el PSPV i Vox, que finalment reté la formació d'ultradreta. Hi ha ajuntaments que s'han jugat l'alcaldia a cara o creu. A Alcosser, al Comtat, la moneda ja ha parlat, però en el cas de Xestalgar, als Serrans, encara estan pendents d'un recurs que ha interposat el candidat socialista, que no vol fiar-ho tot a la sort. Hi ha ajuntaments que no estan pendents d'una moneda, sinó de la revisió de la junta electoral de zona. És el cas de Crevillent, al Baix Vinalopó, i d'Ibi, a l'Alcoià.  

La notícia econòmica del dia són les dades de l'atur. El maig ha tancat amb rècord d'ocupació: quasi 2,1 milions d'afiliats i 4.500 desocupats menys a la Comunitat Valenciana. Els serveis i l'hoteleria espenten la creació d'ocupació. Per sexes, els homes tornen a ser els més beneficiats de la baixada de la desocupació. I en sectors com el disseny la presència de dones és molt inferior a la dels homes, i cobren menys.  

La Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària s'oposa a la contracció de metges i metgesses sense especialitat per a aquest estiu Una denúncia que han fet arran de la presentació del pla especial d'estiu per la Conselleria de Sanitat Universal. Aquest pla preveu una inversió de 72 milions d'euros i la contractació de més de 7.500 professionals. 

De l'exterior, més 50 persones han mort i 350 més han resultat ferides a causa del descarrilament d'un tren de passatgers que ha xocat amb un tren de mercaderies al districte de Balasore (Odisha), a l'Índia.

stats