02.04.2024 | Les notícies de la nit

30 min.
tp

En 'Les notícies de la nit' hem informat de l'arxivament de la causa contra Mónica Oltra que investigava el presumpte encobriment dels abusos sexuals comesos pel seu exmarit a una menor tutelada. La mesura provisional afecta l'exvicepresidenta de la Generalitat, que va haver de dimitir el juny del 2022, però també a la resta de càrrecs de la Conselleria d’Igualtat i del seu gabinet. Diu el titular del jutjat d'instrucció número 15 de València que no existeix cap indici que es dictara cap orde o instrucció per a ocultar els fets. Compromís ha rebut la notícia amb alegria i no han tardat a convidar Mónica Oltra a tornar a la primera línia política. Per a la coalició, el fins ara cas Oltra demostra, a parer seu, la guerra judicial bruta per part de la dreta i l'extrema dreta. Per al PSPV, el PP hauria de demanar disculpes. El president de la Generalitat ha manifestat el seu respecte total per les decisions judicials i ha posat el focus en la víctima. Carlos Mazón ha afegit que no és admissible que ningú li demanara perdó pels abusos que va patir. Aquesta vesprada, a la plaça de Manises de València, persones anònimes s'han concentrat per a mostrar el seu suport a Mónica Oltra, convocades per les xarxes socials. 

Les pluges dels darrers dies han augmentat les reserves d'aigua dels embassaments valencians, però no han sigut suficients per a alleugerir la situació dels que estaven en pitjors condicions. La més beneficiada ha sigut la conca del Xúquer, mentre que la situació als embassaments de Maria Cristina o Ulldecona és preocupant, ja que estan per davall del 5% de capacitat. 

L'exèrcit d'Israel ha matat a Gaza set voluntaris de l'ONG World Central Kitchen, del xef espanyol José Andrés. De res ha servit que els vehicles estigueren blindats, ni que anaren perfectament identificats. Espanya, els Estats Units, Austràlia i el Regne Unit han demanat una investigació. Aquestes i més notícies, en el nostre pòdcast. 

stats