01.07.2024 | Les notícies de la nit

41 min.
tp

Lluny del sol i la platja, el mes de juliol ha començat amb pluges, que han sigut torrencials en punts de la meitat nord. La comarca més afectada durant el matí ha sigut el Camp de Morvedre. El fenomen ha anat perdent força i la vesprada ha registrat precipitacions menys intenses en punts de l'Alt Palància i de l'Horta Nord. Han caigut 79 litres per metre quadrat a Utiel, 70 a Càlig, 71 a Sagunt i 73 a Massanassa, on hem estat. 

També hem repassat les dades de matriculació que ha fet públiques el govern valencià: el 96,44% de l'alumnat de 3 anys d'infantil ha aconseguit plaça en el centre educatiu sol·licitat en primera o segona opció. Este dilluns s'han publicat les llistes provisionals d'infantil i primària. Les famílies podran presentar al·legacions de l'1 al 3 de juliol i el 15 es podran consultar les llistes definitives. El Centre d’Educació Infantil i Primària Lluís Vives, a València, torna a ser un any més el més demanat de tot el territori valencià. El CEIP Censal és el més sol·licitat a Castelló de la Plana, i el CEIP La Condomina, a Alacant. 

I el govern espanyol continuarà avançant, amb els sindicats, la proposta de reducció de jornada. L'objectiu és passar de les 40 hores setmanals actuals a les 37,5 hores per al 2025. Hem explicat el resultat de la reunió d'este dilluns, qualificada de decebedora pel secretari d'Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey. Esta i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'. 

stats