02.07.2024 | Les notícies de la nit

40 min.
tp

Després d'un cap de setmana tràgic per a la violència de gènere, amb quatre dones i dos menors assassinats, este dimarts de vesprada s'ha reunit el comité de crisi. La ministra d'Igualtat ha anunciat que reforçarà la coordinació amb Sanitat i Serveis Socials, per a augmentar la detecció de casos. Tant Redondo com el ministre de l'Interior, Grande-Marlaska, han insistit que el sistema VioGén funciona. Això sí, han assegurat que cal revisar-lo per a evitar crims com el de dissabte a Las Pedroñeras. La dona assassinada amb els fills formava part del programa de protecció per denúncies prèvies a l'exparella.

La Conselleria de Sanitat modifica la baremació per a la selecció del personal mèdic i d'infermeria. Li dona més pes a la formació específica i redueix el del valencià. La possessió d'un doctorat, per exemple compta deu punts, respecte als huit actuals. I el coneixement del valencià baixa a quatre punts, respecte als huit d'ara. El conseller, Marciano Gómez, diu que els canvis són per a captar els millors professionals, a banda de l'idioma que parlen, mentre que els sindicats contraris als nous criteris critiquen que la selecció final es faça a través d'una entrevista personal. Ho hem contat.

I també hem explicat el futur climàtic que ens espera: quatre vegades més nits tropicals que en els anys huitanta, pluges torrencials i temperatures tres graus superiors de mitjana. A esta situació s'enfronta la ciutat d'Alacant, segons un estudi sobre l'evolució del clima, de la Universitat d'Alacant. Els autors demanen que l'urbanisme de la ciutat s'adapte a la nova situació. Esta i més notícies, en el pòdcast de 'Les notícies de la nit'.

stats