‘Zoom’ posa el focus en la pobresa i la greu situació de les persones sense sostre
· L'espai de reportatges d'À Punt analitza les causes i conseqüències de l'augment de població que es veu obligada a viure al carrer
L'últim informe de Càritas, presentat aquesta mateixa setmana, assenyala que onze milions de persones a Espanya estan en situació d'exclusió social, dos milions i mig més que el 2018. A la Comunitat Valenciana, segons dades de novembre de 2021, prop de 700.000 persones subsistien amb menys de dotze euros al dia. Zoom, el programa d'investigació de la televisió autonòmica, analitzarà aquest dilluns 24 de gener, els motius i conseqüències de la desigualtat, que obliga milers de persones a viure al carrer.
L'espai, capitanejat per Bérnar Giménez, acompanyarà Tomás Vázquez, un home que fa dènou anys que subsisteix al carrer, un acompanyament que descobrirà a l'audiència les dificultats que implica viure sense llar. La vida al carrer és molt dura, però, sabem en realitat què suposa? Es tracta només del fred que es passa a l'hivern? Quines altres dificultats tenen els sensesostre?
Zoom es planteja també com afecta la pobresa quan la pateixen els xiquets i les xiquetes. A Espanya, un 31,3% dels menors viuen en risc de pobresa i exclusió, i a la Comunitat Valenciana aquesta xifra augmenta tràgicament fins al 34,8%, segons dades de Save the Children.
La història de la pobresa és tan antiga com la història de la humanitat. No obstant això, com és possible que, en ple segle XXI, encara hi haja gent dormint als parcs i als caixers automàtics? La situació de pobresa és només culpa dels sensesostre? Qualsevol persona podria veure's en aquesta situació?
El dilluns 24, À Punt fa Zoom en... Viure al carrer.