‘Zoom’ analitza l’alimentació sense carn roja

El programa dels dilluns a la nit es pregunta si hem de canviar els patrons de consum i revisar els sistemes productius

‘Zoom’ analitza l’alimentació sense carn roja
‘Zoom’ analitza l’alimentació sense carn roja / Departament de Comunicació
09 de juliol 2021 - 11:33

Segons l’ONU, s’espera que la població mundial arribe a prop dels 10.000 milions de persones el 2050, i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) afirma que d’ací a tres dècades no hi haurà recursos per a alimentar tot el món. És el moment de fer canvis en els nostres patrons de consum i, alhora, revisar els sistemes productius? Amb aquesta premissa comença dilluns una nova recerca del programa Zoom que dilluns, a les 22:00 h, mostrarà si es pot viure sense menjar carn roja.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha publicat aquesta setmana un vídeo en què demana consumir menys carn perquè «perjudica la salut i el planeta». Les reaccions no s’han fet esperar.

A Espanya es consum quatre vegades més carn que la recomanada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i en el cas de la carn roja, el consum espanyol arriba a multiplicar-se per deu.

La FAO proposa els insectes com a part del menú per a combatre la fam.
La FAO proposa els insectes com a part del menú per a combatre la fam.

Des de Microsoft, el magnat Bill Gates, aposta per les carns de laboratori per a frenar, en part, el canvi climàtic, i considera que els països rics haurien de consumir només carn sintètica. Què és açò que sona a ciència-ficció? Com s’elabora aquest tipus de carn? Realment és més sostenible? 

La FAO proposa els insectes com a part del menú per a combatre la fam. Menjarien, per exemple, un arròs fet amb panderoles i escarabats? Totes les respostes, el pròxim dilluns en el programa Zoom, amb Bèrnar Giménez.

També et pot interessar

stats