Valencians al món visita Rotterdam, la meca de l’arquitectura contemporània holandesa

Dimecres el programa d’À Punt ens acosta noves històries dels que canviaren de residència i que sempre són interessants destinacions per a visitar en temps de vacances

Julen y Silvia de Catarroja a Rotterdam
Julen i Silvia de Catarroja a Rotterdam / Departament de Comunicació
28 de juny 2022 - 10:13

Aquest dimecres 29 de juny a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les ciutats més modernes d’Europa. La reportera María José Berbegall visita Rotterdam i ens mostra l’arquitectura contemporània i l’estil de vida de la zona.

Marina, d’Alacant, fa quatre anys que viu a la ciutat del futur. Amb aquesta arquitecta visitarem algunes de les fites constructives més famoses, com el Depot Boijmans Van Beuningen, un dipòsit d’art públic; l’edifici Rotterdam, el més gran del país; o les famoses cases cúbiques.

Amparo, de València, fa dos anys que viu a Rotterdam. Amb ella visitarem l’estació central, que comunica la ciutat amb el centre d’Europa, o el port antic. També amb Amparo pujarem a un water taxi per a recórrer els canals de la ciutat i prepararem una fideuà en una platja artificial.

Marina d'Alacant i Amparo de València amb l'equip del programa
Marina d'Alacant i Amparo de València amb l'equip del programa

Ivan, de Benigànim (Vall d’Albaida), fa sis anys que viu a Delft. Amb aquest publicista visitarem el centre d’aquesta població històrica, el mercat a l’aire lliure, on comprarem formatge, i el Keukenhof, el jardí de tulipes més gran del món.

Asen ho va deixar tot per viure una aventura lluny de la terreta fa ja dos anys i mig. Amb aquest valencià d’Elda (Vinalopó Mitjà) tastarem els típics stroopwafels, una mena de gofre de neula i caramel, i pujarem a Euromast, una de les torres més altes del país. També amb ell eixirem de festa pel barri més turístic de la ciutat.

Valencians al món té la culpa que Julen volguera buscar-se la vida a Rotterdam. Amb aquest mecànic de camions de Catarroja (Horta Sud), que fa set mesos que viu a Holanda, visitarem el pont d’Erasmus, el símbol de la ciutat, i l’enorme port, un dels centres logístics més importants del món. Julen ens presentarà la parella, Silvia, que treballa en un hotel espanyol. Ella ens mostrarà una típica casa holandesa.

Asen va deixar Elda fa quasi tres anys
Asen va deixar Elda fa quasi tres anys

Jose, de Paterna (Horta Nord), ens mostrarà la universitat de la ciutat, una de les millors d’Europa, on parlarem d’educació. També ell ens ensenyarà els molins, patrimoni de la UNESCO.

Una reconstrucció d’avantguarda

L'arquitectura de la ciutat, especialment al centre, és moderna i contrasta amb el tradicionalisme preeminent a la majoria de ciutats del país. Aquest fet es deu en gran part al bombardeig de la Luftwaffe alemanya, que devastà el centre de la ciutat la nit del 14 de maig del 1940, i que va ser el més important que van patir els Països Baixos durant la Segona Guerra Mundial. Actualment, el centre té nombrosos gratacels.

Valencians al món s'ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions. 

També et pot interessar

stats