‘Valencians al món’ visita els increïbles penya-segats de Galway

Dimecres, À Punt viatja a la tercera ciutat d’Irlanda.

La reportera María José Berbegall visita Galway i ens presenta a Miguel de Peníscola
La reportera María José Berbegall visita Galway i ens presenta a Miguel de Peníscola / Departament de Comunicació
24 de maig 2022 - 11:32

Aquest dimecres 25 de maig a les 22:00, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de la tercera ciutat irlandesa. La reportera María José Berbegall visita Galway i ens mostra el seu patrimoni i les històries personals dels nostres valencians residents a l’illa.

Fran, de Benicarló (Baix Maestrat), fa només 5 mesos que viu a Galway. Amb aquest cambrer visitarem l’Spanish Arch, la zona on els comerciants espanyols desembarcaven per fer negoci, el riu Corrib, el més curt d’Europa, i un tradicional cottage irlandés. També entrarem en un pub històric que té més de dos segles.

Clara, d’Onda (Plana Baixa), fa 7 mesos que viu a Galway. Amb ella visitarem Shop Street que, com el seu nom indica, és el carrer de les botigues de la ciutat. També farem una escapada al Castell de Dunguaire, tastarem el tradicional fish and chips i anirem als penya-segats de Moher, la gran icona turística de la regió.

Clara d'Onda és altra de les protagonistes del programa de dimecres.
Clara d'Onda és altra de les protagonistes del programa de dimecres.

Carlos, de la Vall d’Uixó (Plana Baixa), fa 6 anys que viu a Galway. Amb ell visitarem el Latin Quarter, el punt neuràlgic de la ciutat, i St. Nicholas Church, l’església medieval més gran del país.

Carlos ens mostrarà un prestigiós restaurant, el Pullman, situat en un parell de vagons de l’Orient Express. Víctor, de Sant Joan d’Alacant (Alacantí), fa 5 anys que viu a la tercera ciutat irlandesa. Amb ell visitarem la Universitat Nacional d’Irlanda i assistirem a la seua classe setmanal de ball llatí. 

Víctor de Sant Joan d'Alacant ara viu a Galway
Víctor de Sant Joan d'Alacant ara viu a Galway

Miguel, de Peníscola (Baix Maestrat), fa 3 anys que viu a Galway. Amb aquest arquitecte anirem fins a Conamara, una regió muntanyosa al nord del comtat de Galway. Ens aturarem a l’abadia de Ross Errilly, al castell d’Ashford, que actualment és un hotel de luxe, i a l’abadia de Kylemore.

Galway va ser destinació habitual de vaixells espanyols en els segles XV i XVI. El comerç del vi era el centre de pràcticament totes les transaccions comercials a Galway, així com de la pesca del salmó, que es disputaven els francesos, portuguesos, anglesos i espanyols, i per la qual Felip II va accedir a pagar 1.000 lliures pel dret espanyol a pescar-hi.

Valencians al món s'ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

També et pot interessar

stats