‘Trau la llengua’ i ‘Tot és art’, oferta educativa i cultural per a les nits de dijous

A partir d’aquesta semana, noves estrenes per als que volen aprendre i gaudir de les emocions en el prime time d’À Punt

L’alteà Josep Vicent, músic i director d’orquestra de prestigi internacional, és el presentador de Tot és art
L’alteà Josep Vicent, músic i director d’orquestra de prestigi internacional, és el presentador de Tot és art / Departament de Comunicació
10 de novembre 2021 - 12:32

La programació de tardor d’À Punt continua oferint novetats cada setmana pel prime time. Aquest dijous, partir de les 22:00 hores, torna a la pantalla de la televisió el programa Trau la llengua i a continuació s’estrena l’espai Tot és art.

Trau la llengua és el programa veterà de la televisió valenciana que adapta i actualitza els continguts per a millorar la demanda d’un espai que a més de ser divertit, és una cita educativa per a enriquir l’aprenentatge del valencià. Pepa Cases és la presentadora principal d’aquesta nova temporada i cada setmana estarà acompanyada d’un conegut rostre de la xicoteta pantalla. Dijous serà el torn de Pere Aznar, expresentador del programa Assumptes interns d’À Punt.

Dijous serà el torn de Pere Aznar, expresentador del programa Assumptes interns d’À Punt.
Dijous serà el torn de Pere Aznar, expresentador del programa Assumptes interns d’À Punt.

Les pròximes setmanes els convidats de Trau la llengua són Ximo Rovira per a mostrar “Les paraules de la saviesa popular”; amb Óscar Tramoyeres, de No tenim trellat, descobrirem “Les paraules intraduïbles”, i amb l’actriu i membre del jurat de Family Duo, Sandra Cervera, aprendrem “Les paraules en dansa”.

Josep Vicent presenta el nou programa cultural Tot és art

Tot és art és una aproximació original i desenfadada a l’univers cultural que ens envolta. Al llarg de sis capítols de 50 minuts, el programa analitza en clau d’entreteniment alguns dels moviments artístics més importants de la història. Els sis temes que protagonitzen els capítols de la sèrie són el Renaixement, el Romanticisme, el Barroc, el Neoclassicisme, el Surrealisme i l’Expressionisme.

L’objectiu és acostar a l’espectador no només les claus d’aquestes idees, sinó també les derivades, sovint insospitades, que es poden rastrejar fins als nostres dies.

L’alteà Josep Vicent, músic i director d’orquestra de prestigi internacional, és el presentador de Tot és art. Estretament vinculat amb el món de la cultura valenciana, actualment dirigeix l’orquestra ADDA Simfònica, formació estable de l’Auditori de la Diputació d’Alacant. Les seues intervencions a càmera i la seua interacció amb persones, llocs i obres artístiques construeixen un relat curiós i atractiu que recorre les disciplines artístiques més diverses, com ara la música, la literatura, les arts plàstiques, l’arquitectura, el cinema o les arts escèniques.

El to divulgatiu i fresc de Tot és art té molt a veure amb la seua estructura. Cada capítol consta de més d’una desena de peces curtes i autònomes, de factura audiovisual diversa (escenificacions, entrevistes, performances, enquestes a persones anònimes, infografies, etc.) que componen un retrat calidoscòpic i sorprenent del tema central. Des del rigor, però també des de la vocació de fer un programa d’entreteniment per a tots els públics, Tot és art es converteix en un manual d’instruccions per a gaudir de les infinites possibilitats que l’art i la cultura ens ofereixen i emocionar-se amb elles.

Aquest projecte de València Imagina Televisió (VITV) va ser seleccionat per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) entre les propostes presentades a la convocatòria de formats amb continguts relacionats amb la cultura i està cofinançat per l’Institut Valencià de Cultura.

Les il·lustradores valencianes en un documental

La nit conclourà amb el documental “Il·lustradores. trencar l'oblit" a partir de les 23:40 hores. La il·lustradora Aitana Carrasco decideix començar una investigació sobre la història de les il·lustradores valencianes. Els orígens de les quals es remunten a les gravadores del segle XVII i que arriba fins a l'actualitat, moment de gran presència femenina en aquesta disciplina artística.

També et pot interessar

stats