'L’Alqueria Blanca' s’acomiada fins la tardor

El programa 'Torna L’Alqueria', amb Màxim Huerta i Maria Fuster, s’emetrà després del capítol de diumenge i avançarà detalls de la pròxima temporada

El programa de reporterisme d’investigació 'Zoom' de dilluns a les 22 hores parlarà de l’extrema dreta a la Comunitat Valenciana

Escola d'Infermeria ens acompanya els diumenges nit
Escola d'Infermeria ens acompanya els diumenges nit / Departament de Comunicació
21 de maig 2021 - 12:32

Diumenge a la nit acaba la nova temporada de la sèrie L’Alqueria Blanca que s’acomiada de la programació d’À Punt per a preparar nous capítols per a la tardor. Per a avançar algunes novetats i per a fer un repàs molt especial d’aquestos deu capítols que ens han acompanyat des del passat 21 de març, el programa Torna L’Alqueria es desplaça, després del capítol, dins la graella per a oferir un contingut especial. Màxim Huerta i Maria Fuster preparen un programa molt especial que inclourà els millors moments del que la sèrie més esperada de la televisió pública valenciana ens ha oferit durant la primavera.

Abans de l’últim capítol de L’Alqueria Blanca, els espectadors i espectadores d'À Punt podran gaudir d’un nou capítol de la sèrie Escola d’infermeria que continuarà acompanyant-los cada diumenge després de l'informatiu Notícies Nit.

Escola d’infermeria (The New Nurses) és una sèrie que parla de la fita d’un canvi en la professió d’auxiliar d’infermeria: la integració dels primers homes en una escola de Dinamarca, el 1952. No és una sèrie més de metges i infermeres, sinó un drama mèdic amb un rerefons històric. També és un merescut homenatge als professionals en el seu any mundial –l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar 2020 com l’Any de la Infermeria–, que posa en valor el treball d’homes i dones amb una mirada històrica com a fil conductor.

Zoom entrevista l’expresident Albiñana per a parlar de l’extrema dreta a la Comunitat Valenciana

Dilluns el programa de reporterisme d’investigació Zoom que presenta Bérnar Giménez analitzarà el fenomen de l’extrema dreta a la Comunitat Valenciana a partir de les 22 hores.

Les agressions del 9 d’octubre de 2017 seran jutjades en breu, és el cas amb més acusats vinculats amb la ultradreta dels últims anys. 28 persones estan investigades per impedir el dret de manifestació i agredir periodistes i assistents. Aquestes agressions formen part de la llarga llista d’actes violents de l'extrema dreta valenciana que la premsa ha recollit en els últims 50 anys i en què figuren: morts, agressions, amenaces, atacs a seus, locals i monuments, atemptats amb explosius, incendis i boicots d’actes.

Per a fer aquest repàs històric, Zoom entrevista Josep Lluís Albiñana, el president del Consell de forces polítiques del País Valencià, precursora de l'actual Generalitat, que l'any 1979 va rebre un paquet bomba en sa casa.

Zoom també analitzarà altres casos més actuals, com el boicot a l’acte d’homenatge a Estellés a Burjassot o la concentració contra l’islam d’España 2000 celebrada a València al desembre passat.

Zoom parlarà de l’extrema dreta a la Comunitat Valenciana
Zoom parlarà de l’extrema dreta a la Comunitat Valenciana

En acabar Zoom, documental La bomba Carraixet

En acabar Zoom s’ha programat l'emissió del documental La bomba Carraixet a les 23:00h. Es tracta d’un documental que retrata una època molt concreta de la transició amb la recuperació musical i cultural a la qual va contribuir Carraixet així com la situació política del moment. Aquesta producció de Los Sueños de la Hormiga Roja està participada per À Punt Mèdia.

La bomba Carraixet recorre la nostra història recent de la mà del grup musical Carraixet des de la seua fundació el 1972 fins a la vesprada del 9 d’Octubre de 1979. Hi descobrirem que patiren un atemptat amb bomba quan actuaven a la plaça dels Furs, darrere de les Torres de Serrans. Un atemptat desconegut, que es va guardar en la memòria familiar dels Giner i que ningú va reivindicar mai.

També et pot interessar

stats