La Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana premia ‘Terra viva’ per fomentar l’ús sostenible de l’aigua de reg

La primera edició dels Premis Regadiu Valencià reconeix el treball de difusió i projecció social que realitza cada dia el programa d’À Punt que posa en valor el sector primari i el medi ambient del nostre territori.

Alfred Costa, director General d'À Punt, i Paco Bautista, director del programa 'Terra Viva', reben el premi de la mà d'Antoni Gaspar, president de la Diputació de València
Alfred Costa, director General d'À Punt, i Paco Bautista, director del programa 'Terra Viva', reben el premi de la mà d'Antoni Gaspar, president de la Diputació de València / À Punt
01 de febrer 2023 - 16:15

La Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana (FECOREVA) guardona Terra viva, el programa que dona protagonisme als llauradors, vinaders, pescadors i aquells que estimen la natura abans dels informatius del migdia.

Terra viva s’emporta el premi a la Difusió en xarxes i projecció social pel constant suport i treball de divulgació de les bones pràctiques agràries durant els vora cinc anys que està aquest espai en antena. Aquesta és la primera edició dels Premis Regadiu Valencià 2023 i els encarregats d’arreplegar el guardó en la gala celebrada anit al centre cultural la Beneficència de València van ser Alfred Costa, director general d’À Punt, i Paco Bautista, director del programa, de la mà d’Antoni Gaspar, president de la Diputació de València.

El president de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana, Pascual Broch, ha destacat que el jurat ha decidit per unanimitat que Terra viva era el mereixedor del premi pel foment de l’ús sostenible de l’aigua de reg.

Els primers Premis Regadiu Valencià 2023 també han guardonat la Séquia de l’Or, per la implicació en la conservació i protecció del Parc Natural de l’Albufera. El premi a la Implantació d’Innovació Tecnològica a la Càtedra Frutinter de la UPV pel desenvolupament d’una metodologia específica d’implementació de l’empremta de nitrat.

En quart lloc, el guardó a la Projecció cultura i patrimonial ha anat a parar al Tribunal de les Aigües de la Vega de València per ser referent internacional en la vigència dels sistemes de regadiu, apostant per la mediació entre els regants. L’últim premi, que reconeix la defensa de l’aigua, especialment la de reg, va ser per a la Mesa Provincial de l’Aigua d’Alacant.

Presentat per Àlex Blanquer i Joan Espinosa, Terra viva s’emet en directe per À Punt des de les 12:45 hores fins a les 14:00 hores i aquest reconeixement se suma als que li va atorgar el Periódico de aquí com a millor programa d’À Punt el 2020. D’altra banda, Terra viva també llueix a les prestatgeries de la redacció el premi Eco-Riba que atorga l’ajuntament de Riba-roja de Túria per a conscienciar d’aspectes mediambientals per mitjà del sector educatiu, empresarial, urbà, social i de comunicació.

Terra viva s’emet de dilluns a divendres i dona la paraula a les persones que posen en marxa el sector primari i fan que funcione: agricultors, gent de la mar, ramaders, ambientòlegs... A més, en el programa es visiten tots els meravellosos racons i paratges, i els magnífics pobles de nord a sud, que ens brinda la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats