Alta costura i pasta fresca en el programa ‘Valencians al món’ des de Milà

Un passeig per la capital econòmica i industrial d’Itàlia amb els residents de la Comunitat en una de les ciutats europees més reconegudes pel que fa al sector de la moda.

Chema d’Alacant, que fa 2 anys que viu a Milà, quedem a l’estadi de San Siro.
Chema d’Alacant, que fa 2 anys que viu a Milà, quedem a l’estadi de San Siro. / Departament de Comunicació
26 d'octubre 2021 - 15:41

Aquest dimecres 27 d’octubre a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets de Milà. La reportera Cristina Orts visita una de les regions més dinàmiques d’Itàlia, que fusiona les darreres tendències en moda amb la tradició artística, musical i gastronòmica.

Rosa, de Pego (Marina Alta), fa 9 anys que viu a Milà, on es va traslladar per a fer l’Erasmus. Amb esta polifacètica influencer i dissenyadora de producte visitarem el Duomo, la grandiosa catedral milanesa, i les galeries Vittorio Emanuele II, el passatge comercial més temptador de la ciutat. Rosa ens obrirà les portes del seu apartament, ens presentarà la seua parella i ens parlarà de la dolorosa experiència d’haver perdut son pare mentre estava vivint fora de la Comunitat.    

També coneixerem Andreu, de Canals (Costera), que fa 3 anys que viu a Milà. Andreu es va traslladar a la Llombardia per una oferta de faena i va decidir quedar-s’hi. Amb aquest cuiner de tapes espanyoles descobrirem les delícies d’un mercat típic, prepararem autèntica pasta fresca i aprendrem a cuinar el risotto alla milanese.

De la mà de Carla, de València, veurem la meravellosa Estació Central, un enorme edifici Art Déco de l’època de Mussolini. Amb esta infermera valenciana, que fa 10 anys que viu a Milà, viatjarem al llac de Como i visitarem els seus indrets de pel·lícula. També amb ella veurem el Quadrilatero d’Oro, una zona molt cèntrica de Milà que reuneix les botigues més famoses del món.  

Viatjarem al llac de Como i visitarem els seus indrets de pel·lícula.
Viatjarem al llac de Como i visitarem els seus indrets de pel·lícula.

Fina porta mitja vida a Milà, exactament 20 anys, i la culpa la va tenir un Erasmus. Amb esta valenciana de Dénia (Marina Alta) visitarem el Museu de la Ciència i la Tecnologia Leonardo da Vinci, que és el lloc on treballa des que va arribar a Milà. Fina ens presentarà la seua família i ens prepararà unes faves sacsades. Amb ella prendrem un típic aperitiu milanés. 

Amb Chema, d’Alacant, que fa 2 anys que viu a Milà, quedem a l’estadi de San Siro. Este xef privat, que es dedica a cuinar per a gent adinerada, ens farà un arròs amb crosta típic de la seua ciutat i ens presentarà la seua parella, amb qui viu en una zona residencial.

Artesania i disseny són dos coses que els valencians compartim amb els milanesos. Marta, de Sagunt (Camp de Morvedre), fa 6 anys que viu a Itàlia. Esta artesana ens mostrarà la seua producció d’argila, seda i espart, molt relacionada amb la terreta.

Valencians al món viatja la regió més dinàmica d’Itàlia

Milà, del segle XVIII al 1970, ha estat una ciutat predominantment industrial, però a poc a poc ha vist com anava prenent més força el sector terciari, desenvolupat en diverses direccions, de les més tradicionals a les més modernes: finances, empreses nacionals i internacionals, multinacionals, sector editorial, disseny industrial, publicitat, entreteniment, informàtica, i activitats universitàries. Des dels anys 1980 és famosa com a "ciutat de la moda".

També et pot interessar

stats