À Punt signa un conveni de col·laboració amb la coordinadora valenciana d’ONGD

La radiotelevisió pública valenciana serà el mitjà oficial de la campanya Pobresa Zero i del Dia Mundial del Comerç Just.

À Punt serà el mitjà oficial de la campanya Pobresa Zero i del Dia Mundial del Comerç Just
À Punt serà el mitjà oficial de la campanya Pobresa Zero i del Dia Mundial del Comerç Just / À Punt Mèdia

La Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC) i la Coordinadora Valenciana d’Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament (CVONGD) han signat un conveni per a col·laborar en iniciatives d’interés públic destinades a millorar la situació social de la ciutadania en matèria de justícia social, participació, desenvolupament sostenible, pluralitat, accessibilitat i de totes aquelles que es consideren d’interés comú.

La Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC) i les 90 ONGD que componen la Coordinadora Valenciana cooperaran per a traslladar el treball que de les ONGD fan sobre temes d'interés social, com ara la lluita contra la pobresa, la igualtat de gènere, el consum responsable, migracions o la participació social, economia sostenible.

El director general d’À Punt, Alfred Costa ha mostrat la seua satisfacció davant d’aquest conveni perquè “reflecteix la cooperació entre dues entitats presidides pel seu esperit de servei públic, en una conjuntura que converteix aquest acte en una oportunitat d’afirmar la necessitat urgent d’unir els esforços de tots en el combat contra la crisi econòmica i social en la qual ens trobem”.

“L’acord que firmem hui vincula els mitjans de comunicació públics valencians i la Coordinadora Valenciana d'Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament, formada per més de 90 organitzacions que treballen en camps tan diversos com la lluita contra la pobresa, la igualtat de gènere, l’economia sostenible, les finances ètiques, les migracions o la governabilitat democràtica, entre altres. Estem parlant, per tant, del treball voluntariós de centenars de persones que, des d’àmbits tan diferents, dediquen grans esforços a la solidaritat, la transformació social, la justícia, els drets humans i el desenvolupament sostenible. Persones admirables que lluiten per un món millor”.

La CVONGD, a través de les organitzacions integrants i dels seus propis mitjans, exercirà de font primària de la informació en els diversos gèneres periodístics (entrevistes, reportatges, programes en directe, tertúlies, opinions, etc.), facilitant als mitjans d’À Punt l’accés a experts/es, testimonis i col·lectius amb els quals treballa, sempre amb el consentiment previ de les persones involucrades.

“Per a la CVONGD és important poder col·laborar amb mitjans de comunicació d'àmbit autonòmic, com és el cas d'À Punt Mèdia, per la seua implantació social i territorial i per la capacitat per a col·laborar en la transmissió de missatges i la difusió d'accions i poder visibilitzar la important tasca que fem. En l'actualitat més de 400.000 voluntaris i professionals valencians dediquen el seu temps per a treballar en més de 90 diferents països d'Amèrica Llatina i Àfrica. Per això aquest conveni ve a reforçar aquesta tasca de solidaritat que ajuda a millorar les condicions de vida de les persones que no el tenen tan fàcil com nosaltres” - ha explicat Lourdes Mirón, presidenta de la Coordinadora Valenciana de ONGD.

À Punt serà el mitjà oficial de les dues principals activitats de la coordinadora -la campanya Pobresa Zero, al voltant del 17 d’octubre, i el Dia Mundial del Comerç Just, el mes de maig-, la qual cosa implica el compromís de donar difusió, cobrir els esdeveniments i participar-hi d’acord amb com acorden les dues parts.

“Posem a la disposició de totes aquestes organitzacions la nostra implantació social i territorial, i la nostra col·laboració en la transmissió de missatges i en la difusió de les seues activitats i campanyes. I ho fem en compliment dels principis que presideixen la nostra activitat, com ara afavorir la convivència, el respecte i el diàleg entre totes les persones i promoure una ciutadania crítica i activa contra la pobresa i la desigualtat” - ha assenyalat Alfred Costa.

Formació per a un contingut respectuós i transmissió de valors positius

A més representants qualificats de la CVONGD participaran en accions formatives de la plantilla de l’SAMC (periodistes i documentalistes), orientades a l’aplicació del Llibre d'Estil i codis deontològics per a un abordatge informatiu respectuós i transformador de temes com la pobresa, la desigualtat, les migracions i la solidaritat, i sobre enfocaments informatius enfront del discurs de l'odi, entre altres temàtiques.

En matèria de continguts infantils i juvenils, À Punt i la Coordinadora col·laboraran conjuntament en l'elaboració de continguts educatius que transmeten valors positius i ajuden a construir una ciutadania crítica, compromesa i solidària, segons recull la Carta de Valors de la CVMC.

Aquest conveni forma part de l'impuls que la Direcció General vol donar a les relacions amb organitzacions de caràcter social. De fet, en les pròximes setmanes es formalitzaran altres acords que À Punt prepara amb la Creu Roja i Càritas.

També et pot interessar

stats