Sis comissions d'Alzira plantaran monuments fallers el Nou d’Octubre

Des de les 21:00 hores d'aquest dilluns han estat reunides nou comissions de les 35 que hi ha a la ciutat d'Alzira, les que inicialment es decantaven per la Plantà. El 9 d'octubre serà la Plantà i el 12, la Cremà 

Ninot de la Falla Camí Nou d'Alzira, del 2020, una de les comissions reunides
Ninot de la falla Camí Nou d'Alzira, del 2020, una de les comissions reunides / À Punt NTC

Després d'una reunió rodejada d'hermetisme, que començava a les 21:00 hores, a les 22:17 hores s'ha sabut que sis comissions d'Alzira, capital de la Ribera Alta, han decidit plantar monuments fallers a l’octubre. El 9 d'octubre serà la Plantà i el 12, la Cremà. 

A la reunió han assistit les nou comissions que inicialment es plantejaven plantar els monuments fallers, en una solució que arriba després de mesos de reflexió. Les comissions falleres han estat reunides amb la Junta Local Fallera d'Alzira i amb representants de l'Ajuntament.

Damunt la taula s'han plantejat tres escenaris, per un costat celebrar les Falles al setembre de 2021, també posposar-les al Nou d'Octubre per a fer-les coincidir amb el Dia de la Comunitat Valenciana -que és la recomanació municipal-, però també la possibilitat de suspendre la festa enguany i celebrar les Falles el 2022.

Tres comissions decideixen ajornar la Plantà al 2021

Finalment les tres comissions falleres que aquest dilluns han preferit ajornar la Plantà al 2021 han sigut la falla Doctor Ferran, la falla Plaça Germanies i la falla Sagrada Família.

La recomanació de l'Ajuntament de celebrar la festa a l'octubre inicialment va trobar el suport de la Junta Local Fallera. En opinió de l'alcalde, Diego Gómez, "fer la Plantà a l'octubre permetrà a la localitat un mes més al davant per a abaixar la incidència acumulada per la Covid-19 i, per tant, hi haurà més gent immunitzada. I, a més, es podrà seguir el patró del que ha fet València, en qüestió de seguretat i veure dels resultats".

L'alcalde, en eixir de la reunió, ha volgut destacar davant les càmeres d'À Punt que la postura municipal ha sigut sempre una recomanació, "la decisió d'aquest dilluns ha sigut presa pels fallers i les falleres".

També et pot interessar

stats