València treballa en l’adaptació de les Falles, mentre que Paterna i Alzira ja plantegen les noves dates

Paterna escull setembre i Alzira estudia juliol o setembre. Al Cap i Casal analitzen quines activitats es cancel·len o s’ajornen.

Una falla de la secció Especial plantada a la Plaça Major d'Alzira el 2016
Una falla de la secció Especial plantada a la Plaça Major d'Alzira el 2016

Mentre al Cap i Casal es mostren cautelosos per la nova data de celebració de les Falles de 2021 a causa de la situació sanitària que impedirà plantar monuments al març, des d’altres municipis s’han mostrat més confiats i, fins i tot, ja han fixa’t les noves dates de la festa d’enguany. A Paterna les Falles seran del 8 al 12 de setembre, mentre que a Alzira es consideren dos dates del segon semestre de l’any: del 16 al 18 de juliol i del 10 al 12 de setembre.

A la ciutat de València, amb la impossibilitat d’organitzar la festa el mes de març, aposten per preparar “un full de ruta amb recomanacions i la resta de consultes” i per a decidir, de manera conjunta, entre l’Ajuntament i el col·lectiu faller “quines activitats es cancel·len o quines s’ajornen”. Així ho va transmetre el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, als presidents de les comissions, en la reunió que van mantindre aquest dimarts.

En aquest sentit, el regidor va explicar que es treballarà “per les Falles 2021”, tenint en compte que, “evidentment, les Falles com les hem conegudes fins al moment no seran possibles” a causa de la situació sanitària. “S'obri un període de reflexió, hem de fer-lo prenent decisions de manera conjunta i sense pressió”, va afegir davant els presidents de les comissions.

Setembre, un dels mesos que més agrada

A Paterna, la Junta Local Fallera anunciava fa tan sols unes hores que les 17 comissions del municipi, amb la impossibilitat de celebrar la festa en les dates tradicionals, enguany tindrien lloc del 8 al 12 de setembre. Eixe mateix cap de setmana és una de les dues opcions que planteja la Junta Local Fallera d’Alzira, amb el suport de l’Ajuntament.

Ara bé, des de la capital de la Ribera Alta apunten que la data concreta es decidirà “més avant” i per ara només han traslladat la seua proposta a la mesa de seguiment de Falles amb la Conselleria de Sanitat Universal. L’organisme faller alzireny creu que “ara estem passant per una situació molt complicada i no és moment de decidir quina de les dues dades és la més indicada”.

En l’assemblea de presidents d’aquest dimarts, Galiana va deixar clar que “cada junta local" és “independent a causa de la idiosincràsia de cada municipi”. Per tant, cada població tindrà autonomia per a escollit la data de les atípiques Falles de 2021.

També et pot interessar

stats