Quines falles han guanyat el primer premi del seu municipi?

Fem un repàs a les millors falles d’algunes localitats valencianes

Aquestes són les falles guanyadores d'altres municipis valencians / À Punt NTC

A València el màxim guardó de les falles ha sigut per a la comissió Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, però no és l’única falla que s’ha endut el premi més alt pel qual competia. 

En la falla Antoni Pardo de Torrent estan d’enhorabona, especialment perquè amb el monument Xamante, de l’artista SacabutxART s’han emportat el segon primer premi en menys de sis mesos, després d’haver guanyat també el de les Falles 2021, que es van celebrar al setembre. El president, Jesús Salvador, ha contat a À Punt que, després d’un 2020 tan dur, ara guanyar dos primers premis en sis mesos i, a més, endur-se el segon premi infantil, ha convertit 2022 en “un any redó” per a tota la comissió.

A Borriana, la falla Societat Club 53 també ha celebrat que enguany manté la corona de primer premi que va guanyar el 2021, amb el monument Com t’estime, dels artistes Rafa Ibáñez i Bernardo Estela. Una falla que ha estat plantada en un temps rècord i contra les inclemències de l'oratge, que ha fet molt feliç la seua comissió.

A Sagunt, la falla Plaça Rodrigo celebrava que enguany han fet doblet al crit de "Plaça Rodrigo al cor!". I és que el monument d'Erik Martínez, a més de la millor falla de Sagunt, és premi À Punt. “És una falla superbonica i molt dolça, que enamora”: així la descriu la seua fallera major, Tamara Rosé.

I a Xàtiva, després de huit anys, la comissió Ferroviària ha pogut celebrar per fi que han guanyat el primer premi, amb aquesta falla cinematogràfica, obra de l’artista Palacio i Serra, amb el lema Malèfics. La seua fallera major, Maria Bautista, convida tots els valencians i valencianes a visitar Xàtiva i la seua falla. 

També et pot interessar

stats