Quin ninot infantil se salvarà del foc en les Falles de la pandèmia?

L'Exposició del Ninot Infantil tanca a les 10:00 hores d'aquest dimarts i, trenta minuts després, es coneixerà el nom de l'indultat

Inauguració de l'exposició del ninot el passat 16 de juliol
Inauguració de l'Exposició del Ninot el passat 16 de juliol / Twitter: @JCF_Valencia

L'Exposició del Ninot Infantil tanca aquest dimarts amb l'interrogant de conéixer quin serà el que es deslliurarà de les flames en aquestes particulars Falles de setembre, les primeres celebrades amb el rerefons de la pandèmia. 

Durant mes i mig les valencianes i els valencians han pogut apropar-se a la base de la Marina de València —l'escenari triat enguany per a albergar la tradicional mostra de ninots fallers, perquè el lloc habitual, el Museu de les Ciències Príncep Felip, és punt de vacunació contra la Covid-19—, per a contemplar les més de 750 peces que conformen la mostra. Els monuments ara seran traslladats al lloc que els correspon als carrers de la ciutat i es retrobaran amb la falla a què pertanyen per a tancar, així, un cicle.

A través de votació popular es tria el ninot indultat, aquell que correrà millor sort que la resta i que passarà a formar part del Museu Faller de València en lloc de ser devorat pel foc. La clausura oficial de l'exposició té lloc a les 10:00 hores i, trenta minuts més tard, es llegirà el veredicte i es proclamarà públicament el ninot indultat infantil del 2021.

Una vegada es faça públic el guanyador, les diferents comissions falleres passaran per l'antic Pavelló Alinghi, a la Marina Sud, per a arreplegar el seu ninot i plantar-lo en les falles, des de les 11:00 fins a les 20:00 hores. A diferència d'altres anys, aquesta vegada hauran de desfilar en grups màxims de deu persones i fer-ho de manera escalonada, segons l'horari que tinga assignat cadascuna, d'acord amb la normativa establerta per la Conselleria de Sanitat Universal.

Una Cremà avançada

Enguany la Cremà, l'acte que posa punt final a les Falles cada 19 de març —aquesta edició tindrà lloc el 5 de setembre—, serà més primerenca que mai per a complir amb les restriccions sanitàries contra la Covid-19. Així, començarà a les 20:00 hores amb les falles infantils, seguides mitja hora després per la guanyadora del primer premi de la Secció Especial i, una hora després per la municipal. Pel que fa a les falles grans, seran pastura de les flames a partir de les 22:00 hores i no a la mitjanit, com marca la tradició. La guanyadora del premi com a millor falla de València veurà com el foc comença a devorar-la a les 22:30 hores, mentre que a la falla gran de la plaça de l'Ajuntament li arribarà el torn a les 23:00 hores.

També et pot interessar

stats