La plaça de l'Ajuntament de València es buidarà a les 19 hores de la nit de la Cremà

La Junta Local de Seguretat repassa el dispositiu previst per a evitar aglomeracions durant els dies de Falles

Muntge de la falla de la Plaça de l'Ajuntament de València
Muntge de la falla de la Plaça de l'Ajuntament de València / EFE

La plaça de l'Ajuntament de València haurà d'estar sense públic a partir de les 19 hores de la nit de la Cremà. Així s'ha marcat aquest dilluns en la Junta Local de Seguretat de la ciutat de València. La trobada ha estat presidida per l'alcalde de València, Joan Ribó, i s'hi han repassat les principals mesures amb les quals es pretén evitar aglomeracions entre l'1 i el 5 de setembre.

Aquesta mesura de buidar de públic la plaça de l'Ajuntament diumenge que ve a partir de les 19 hores ha agafat per sorpresa els empresaris de la restauració de la zona, als quals en principi no els ha agradat aquesta decisió, segons han explicat alguns d'ells en À Punt.

Durant la reunió també s'ha posat en relleu la necessitat de coordinació durant els dies on es celebren els actes fallers per minimitzar el risc de contagis. Entre altres aspectes, durant la Junta Local de Seguretat s'ha incidit que enguany es recorrerà a un reforç de seguretat per a garantir que l'Ofrena es faça sense aglomeracions de públic als carrers pels quals discorrerà.

Aquests són alguns més dels detalls que es van acordant de les Falles més atípiques. Les festes d'enguany tindran una Ofrena restringida i amb l'ús obligatori de la mascareta, que no tindrà mascletaes a la plaça de l'Ajuntament de València ni castells nocturns al vell llit del Túria, i que avançarà la Cremà per a no incomplir el toc de queda.

També et pot interessar

stats