Naix a Torrent la primera fallera virtual

Mitjançant intel·ligència artificial, Nicolasa ens presenta el llibret de la falla Nicolau Andreu de Torrent

La falla Nicolau Andreu de Torrent presenta un llibret 2.0 / À Punt NTC

La falla Nicolau Andreu de Torrent (Horta Sud) ha aplicat la tecnologia d’intel·ligència artificial al seu llibret, per a fer-lo interactiu i intentar arribar al públic que, normalment, no el llegeix. 

Per a fer-lo, aquesta comissió pionera ha creat un avatar virtual anomenat Nicolasa mitjançant intel·ligència artificial, en un projecte subvencionat per les universitats de Stanford i Bristol i pel Departament d’Educació dels Estats Units. Nicolasa és la primera fallera artificial del món i serà la guia per al públic del llibret 2.0 d’aquesta falla de Torrent. 

El responsable de Cultura de la falla, Miguel Ángel Romero, explica que el seu objectiu és que la gent s'adone que es tracta d’una cosa diferent i que tothom puga llegir el llibret. 

El sistema fa ús de la realitat augmentada que permet afegir elements virtuals al que veiem en el món real. Un superpoder que ens permet veure coses que normalment no podríem veure. Només cal descarregar l’aplicació de realitat augmentada i apuntar al QR que apareix al llibret i, si apunten sobre la icona 3D, les figures ens apareixeran en tres dimensions sobre el llibre. Un món real barrejat amb el de fantasia que arriba des de la falla Nicolau Andreu de Torrent.

També et pot interessar

stats