La intel·ligència artificial permetrà crear cançons sense grups, músics ni compositors

Google ha presentat un model que genera melodies a l'estil del creador automàtic de textos xat GPT 

La IA permetrà crear cançons sense músics ni compositors / À Punt NTC

D'ací a no res la intel·ligència artificial pot revolucionar certàmens de música com el Benidorm Fest. Google ha presentat un model que crea melodies a l'estil del creador automàtic de textos xat GPT del qual tot el món parla aquests dies. La màquina pot crear qualsevol cançó sense grup, músics ni compositors.

Fa tres anys un sistema israelià va crear una peça a partir de les cançons eurovisives de les últimes edicions. És apegalosa i amb ritme, i podria ser una forta candidata. També a Galícia es va crear una composició folk de manera virtual i el juny passat va quedar en segon lloc en l'anomenada Eurovisió de la intel·ligència artificial celebrada a Lieja.

El model presentat per Google és més perfecte, ja que busca entre els acords de 280.000 hores de música i compon sense límits d'estils. “Em sembla que són una mena de Franskesteins, no diuen absolutament res”, assegura el músic i productor musical, Vicent Colonques. 

Fins i tot crea a partir d'una imatge, d'un quadre i la seua definició artística. Però, la composició automàtica planteja dubtes sobre els drets d'autor. “No se li pot assignar un dret d’autor a una cançó artificial perquè la societat no ha arribat socialment ni culturalment”, assegura Pablo Munguía, de l’institut Berklee de València. És un dels molts interrogants sobre aquestes melodies anònimes que cada vegada sonen a més volum. 

També et pot interessar

stats