Ricardo Ten aconsegueix l'or en la prova d'escratx i és el ciclista espanyol amb més campionats del món

El ciclista valencià aconsegueix el rècord del món en els 200 metres CRI en el Campionat del Món de Ciclisme Adaptat que es disputa a França

ricardo ten
Ricardo Ten / FOTO RFEC
Daniel Hermosilla
20 d'octubre 2022 - 19:45

Ricardo Ten ha aconseguit dues noves fites un una carrera esportiva ja molt lloada. Primer, ha batut el rècord del món en els 200 metres contra el rellotge (CRI), i més tard ha guanyat la prova escratx, amb què ha aconseguit la novena medalla d'or i, per tant, el nové mallot arc iris en la seua curta carrera ciclista. Això el converteix en el ciclista espanyol amb més títols de campió del món. Ricardo Ten disputa amb l'equip espanyol el Campionat del Món de ciclisme en pista paralímpic que es disputa a França, al velòdrom de Saint-Quentin-en-Yvelines.

Al matí, el ciclista de Benimàmet ha fet pols el rellotge en la crono individual dels 200 metres, dins de la prova de la modalitat Omnium. L'ha deixat en un temps de 12"203, amb una velocitat mitjana de 59 quilòmetres per hora, que és nou rècord del món.

A la vesprada, Ten ha guanyat la medalla en la modalitat escratx, i es converteix en el ciclista espanyol a més medalles d'or en els campionats del món, tant de pista com de carretera, tant contra el crono com en ruta. En total, amb l'aconseguit a França, el valencià suma nou campionats del món, i supera els ciclistes de la modalitat de trial Benito Ros i Abel Mustieles.