María José Silvestre, campiona en 24 hores al circuit francés Paul Ricard

Va ser la primera espanyola a guanyar el campionat de 24 hores a Le Mans

dhg

Aquest cap de setmana, la ciclista d'ultrafons de Bocairent, María José Silvestre, s'ha proclamat guanyadora de l'Événement Vélo, en la modalitat de 24 hores en solitari al circuit Paul Ricard (França). Ha recorregut 619 quilòmetres en 106 voltes, amb un avantatge de 28 voltes respecte a la segona classificada.

Després de més d'un any sense poder rodar a les pistes i competir en una carrera presencial, a causa de la situació d'emergència sanitària, María José Silvestre ha afrontat aquest repte amb la pauta completa de la vacuna i amb moltes ganes.

La que ja ha sigut campiona d'Espanya en diverses ocasions en ciclisme d'ultrafons, va fer història al 2019 en ser la primera espanyola a participar i guanyar en solitari el campionat de 24 hores a Le Mans amb la marca de 636 quilòmetres.

Després de totes les cancel·lacions per la pandèmia, va tornar a la competició aquest 2021 com a subcampiona del Món de 24 hores contrarrellotge virtual amb 653 quilòmetres.

Aquesta sisena edició de l'Événement Vélo se celebra just una setmana després que la Fórmula 1 del Gran Premi de França. El circuit es troba entre els Alps francesos i la Costa Blava, prop de Marsella, i encara que el traçat té unes llargues rectes i no té molt de desnivell, és una carrera que tècnicament ha tingut moltes dificultats a causa del vent i la pluja, especialment durant les últimes hores.

La calor protagonitza les 24 hores de ciclisme al circuit Ricardo Tormo

El circuit Ricardo Tormo ha celebrat aquest cap de setmana les 24 hores Cyclo Circuit, l'esdeveniment ciclista d'ultrafons en què més de 300 ciclistes han participat en les seues quatre categories, amb temperatures superiors als 35 graus.

Entre els corredors en solitari, la victòria ha sigut per a Andon Stefanov, que ha tornat a aconseguir una gran marca amb 870 km demostrant que és un dels millors ultrafondistes en l'àmbit mundial. El millor espanyol ha sigut Jaime Ortega, que ha completat 187 voltes en quasi 750 quilòmetres. Amb 170 voltes, poc més de 680 quilòmetres, s'ha quedat la vencedora en l'individual femení, l'alemanya que resideix a Cantàbria, Ana Orenz.

L'equip Borda2 Mase s'ha emportat la victòria en les 24 hores. Format per sis participants, ha completat un total de 237 voltes al traçat de Xest, quasi 950 quilòmetres amb relleus. Una volta per darrere s'ha quedat l'equip Más Ingenieros format per huit ciclistes. El Gran Fons Goodyear, que es disputava sobre 200 quilòmetres, ha sigut per al corredor de Sant Vicent del Raspeig Alejandro Martínez, mentre que Alexandra Margineanu ha sigut la millor en dones.

La calor protagonitza les 24 hores de ciclisme a les 24 hores Cyclo Circuit
La calor protagonitza les 24 hores de ciclisme a les 24 hores Cyclo Circuit / Circuit Ricardo Tormo

També et pot interessar

stats