María José Silvestre guanya les 24 hores de Le Mans

La ciclista de Bocairent completa 636 quilòmetres en la prova de ciclisme d'ultrafons

María José Silvestre, disputant la prova d'ultrafons de les 24 hores de Le Mans.
María José Silvestre, disputant la prova d'ultrafons de les 24 hores de Le Mans. / @ReplusVentanas

La ciclista de Bocairent, María José Silvestre, ha guanyat les 24 hores de Le Mans de ciclisme d'ultrafons. Després de guanyar en quatre ocasions les 24 hores que tenen lloc al Circuit Ricardo Tormo de Xest, l'esportista valenciana s'ha estrenat com a primera dona espanyola que participa en la prova francesa, i ha aconseguit la victòria en modalitat individual després de fer 636 quilòmetres damunt de la bicicleta en una jornada completa, sense interrupcions.

La corredora de la Vall d'Albaida ha batut la marca personal que va aconseguir el 28 de juliol al Circuit Ricardo Tormo de Xest, on va fer 600 quilòmetres sense descans.

La carrera, coneguda oficialment com les 24 Heures Vélo Le Mans ha tingut lloc en l'històric circuit on es disputen les proves de MotoGP. La carrera francesa és la màxima competició del ciclisme d'ultrafons, amb 540 equips en pista, i on només participen 80 ciclistes en solitari. L’esportista valenciana s'enfrontava a aquest desafiament en solitari i com a primera ciclista espanyola que hi participava. María José Silvestre, que té 53 anys, és subcampiona d'Espanya en la modalitat ciclista. L'experiència li ha valgut per a guanyar una carrera lluitada des del primer minut. 

Estratègia i experiència per tal d'eliminar rivals 

L’espectacular eixida de Le Mans, amb les ciclistes corrent cap a les bicicletes, donava pas a les hostilitats des del primer minut. Silvestre es va fixar com a objectiu el marcatge a Gina Cleere, favorita de la competició i guanyadora de les dos últimes edicions. La calor, amb vora 34 graus a tocar de l’asfalt, afavoria la de Bocairent, que va vore com l'anglesa prompte esgotava les reserves d'aigua. María José Silvestre va saber gestionar molt bé els quatre bidons que porten les ciclistes en solitari, i després de sis hores ja anava en primera posició amb dos voltes d'avantatge.

La francesa Anne Sophie Monfort no va controlar l'esforç i també es va quedar arrere. Silvestre anava primera, rodant més ràpid que les rivals, i a poc a poc la distància anava creixent.

Finalment, Monfort va perdre més de 20 voltes quan quedaven dues hores, amb la victòria pràcticament assegurada per a la de Bocairent. Encara estava pendent la possibilitat de batre un nou rècord personal per damunt dels 600 quilòmetres. Amb un esforç agònic, i rodant ja sense energies, Silvestre es quedà sense reserves d'aigua en les últimes tres voltes. 

La guanyadora va prendre la dràstica decisió de no parar en boxs per no perdre els 2 minuts per volta, encara que anava esgotada per la calor i l'esforç. Al final, la ciclista de Bocairent deixa per a la història una gran marca. Va completar 636 quilòmetres amb 28 voltes d'avantatge respecte de la segona classificada, i amb l'afegit d'aconseguir el triomf en la primera participació.

També et pot interessar

stats