L'Elx regna a Telde i tornarà a Europa

La Copa de la Reina dona a l'equip de Rocamora l'oportunitat de disputar una competició europea per segon any consecutiu

Les jugadores de l'Handbol Elx celebren la victòria
Les jugadores de l'Handbol Elx celebren la victòria / Twitter: @cbm_elche

L'Handbol Elx és el nou campió de la Copa de la Reina, el seu primer títol, després de guanyar 32-26 en la final a l'Aula Valladolid a Telde (Gran Canària).

Per a arribar-hi, el conjunt entrenat per Joaquín Rocamora va guanyar en quarts de final contra l'aleshores campió, el Rincón de Màlaga, que l'any passat va superar l'equip del Baix Vinalopó. I en semifinals, va donar la sorpresa i va superar el Bera Bera, que no havia perdut cap partit en tota la lliga. En la final, l'Elx ha dominat el partit des del primer moment i ha defés un avantatge de cinc punts durant la resta de la final.

En els últims minuts del partit Rocamora ha volgut homenatjar Ana Martínez, que ha sigut una de les jugadores destacades del torneig, i que ha anunciat que es retira perquè vol centrar-se en la medicina i preparar el MIR als seus 29 anys d'edat.

La victòria de les palmereres els permet tornar a Europa, després que en la primera edició no pogueren competir per positius en Covid-19.

L'equip il·licità trenca el malefici valencià en la competició. L'últim equip que va alçar el màxim trofeu va ser el desaparegut Handbol Mar Sagunt, en 2008. Fins aleshores, la Comunitat Valenciana havia guanyat 27 de les 30 edicions disputades, gràcies als vint títols de l'equip saguntí i als cinc de l'Amadeo Tortajada de Mislata. També l'Elda Prestigio va aconseguir dos trofeus.