L'Elx supera el Bera Bera i jugarà la segona final de la Copa de la Reina

L'equip entrenat per Joaquín Rocamora s'ha desfet en les semifinals de l'actual campió de Lliga per 26-28

Les jugadores de l'Elx celebren el pas a la final
Les jugadores de l'Elx celebren el pas a la final / Elvira Urquijo A. (Efe)

L'Handbol Elx disputarà la segona final consecutiva de la Copa de la Reina després de guanyar en les semifinals el màxim favorit al títol, el Bera Bera, per 26-28. L'equip entrenat per Joaquín Rocamora ha superat en un brillant partit les donostiarres, actuals campiones de Lliga, i que només han cedit dos empats en tota la temporada.

L'Elx ha sabut refer-se a un mal inici de partit (5-2) i en l'equador de la primera part ja havia posat les taules en el marcador (8-8). Gràcies a l'efectivitat en atac, les de Rocamora se n'han anat als vestidors per davant (16-18). En la represa, el Bera Bera ha tractat de donar-li la volta al partit, però les il·licitanes han mantingut l'avantatge en tot moment i no han donat opció a la remuntada i han acabat imposant-se per 26-28.

La millor jugadora del partit ha sigut la capitana de l'Elx, Ana Martínez, que va anunciar que es retira a la fi d'aquesta temporada. Els seus huit gols, els nou de Gabriela Bitolo i els cinc d'Ivet Musons han sigut claus per a eliminar el campió de set de les últimes nou lligues. Les il·licitanes s'han convertit en un autèntic malson per al Bera Bera, ja que ja el van eliminar en els quarts de final de la passada edició.

Aquestes han sigut les claus de la victòria segons l'entrenador de l'Elx, Joaquín Rocamora.

El rival en la final, que es disputarà aquest diumenge a les 16:00 h, serà el Valladolid, que ha vençut l'Atlètic Guardés per 28-32. L'equip val·lisoletà va guanyar les il·licitanes en l'últim partit de Lliga, disputat fa només una setmana al pavelló del Carrús (22-25).