Espanya comença fort en el debut del Mundial més valencià (29-13)

Les de Prades han completat una segona part memorable, amb un parcial de 18 a 3, contra una desdibuixada Argentina

El seleccionador espnayol, José Ignacio Prades, durant el partit contra l'Argentina a Torrevella
El seleccionador espanyol, el petrerí José Ignacio Prades, durant el partit contra l'Argentina a Torrevella / Agència Efe
Natxo Lara
01 de desembre 2021 - 22:31

Impressionant el domini i l’efectivitat de les espanyoles en un partit que començava molt incòmode i que acabava amb un passeig aclaparador de les de José Ignacio Prades.

Fins i tot, la portera valenciana Silvia Navarro, designada millor jugadora del partit, s’ha permés el luxe de marcar un gol en el tram final, amb una Argentina desdibuixada.

Espanya afrontava el debut en casa, a Torrevella, amb certs problemes per a contindre els atacs de les sud-americanes. També ha hagut d’afrontar l’absència de la santapolera Lara González, que la nit de dimarts, en l’últim entrenament, es va trencar un dit.

No hi havia res que apuntara al desenllaç final, perquè la primera part ha sigut realment complicada, en la qual les de José Ignacio Prades no han pogut anar-se’n del marcador. De fet, han arribat al descans amb 11 a 10 per a les Guerreres, amb un inici ofensiu molt efectiu de Sandy, que ha materialitzat 3 dels primers 4 gols.

En la segona part, les de Prades han eixit molt més centrades i han obert distàncies ràpidament. L'Argentina patia, doncs, una davallada difícil d’explicar en un Mundial i es descomponia amb estrèpit. A nou minuts per al final es registrava un marcador favorable de 23-12, alternant l’efectivitat anotadora amb les aturades de la portera, Silvia Navarro.

Espanya s’agradava i no mostrava pietat d’una Argentina absolutament afonada, que perdia balons (dotze la segona part), no anotava i tampoc bloquejava els atacs de les Guerreres. El partit ha mort plàcidament amb l’aportació de la il·licitana Laura Hernández, que ha contribuït al triomf amb dos gols.

Les cites següents per a la selecció en aquesta primera fase a Torrevella són dissabte a les 20:30 contra la Xina i dilluns, a la mateixa hora, contra Àustria.