Clara Koppenburg assalta el Xorret de Catí

Canvi de líder en la Setmana Ciclista valenciana, que acaba demà a Sagunt.

Clara Koppenburg assalta el Xorret de Catí
Clara Koppenburg assalta el Xorret de Catí

La tercera i penúltima etapa de la III edició de la Setmana Ciclista de la Comunitat Valenciana ha recorregut este dissabte les comarques d'Alacant i ha acabat en el port de primera categoria, el Xorret de Catí, a Castalla, a l'Alcoià.

La prova, que ha eixit de la Nucia, a la Marina Baixa, presentava, a més a més, la dificultat de la collada del Maigmó. La carrera ha anat més o menys compacta fins als últims metres del Xorret de Catí, on l'alemanya Clara Koppenburg, de l'equip WNT-Rotor, s'ha escapat i ha arribat a la meta en solitari. A banda de l'etapa, ha aconseguit el mallot taronja que l'acredita com a primera de la classificació general.

El repte d'este dissabte era, sens dubte, el Xorret de Catí, un port que les participants han reclamat com a apte també per a dones. I és que ha sigut la primera vegada que una prova femenina puja aquest port, que té un pendent màxim del 22%.

Eider Merino, del Movistar Team, ha sigut quarta en l'etapa de hui, i la primera espanyola per darrere de Shleigh Moolman-Pasio (CCC Liv) i de Soraya Paladin (Ale Cipollini).

La primera valenciana en la classificació general continua sent la torrentina Cristina Martínez, del Delikia. També han eixit des de la Nucia, a banda de Martínez, les corredores de la Comunitat Valenciana Sandra Alonso, Alba Teruel, Sara Bonillo, María Sancho, Teresa Ripoll, Sofía Martínez i Isabel Ferreres.

La carrera acabarà demà amb meta a Sagunt després de recórrer 104 quilòmetres per les comarques de l'Horta, el Camp de Túria i el Camp de Morvedre. L'eixida serà a les 11 del matí des de l'Albereda, a València.

També et pot interessar