Austràlia cancel·la el visat de Djokovic i haurà d'abandonar el país

El govern australià estudia expulsar el tenista serbi "per motius de salut i bon orde", i no podrà jugar el torneig, del qual és el vigent campió

djokovic

Austràlia ha cancel·lat el visat de Novak Djokovic. D'aquesta manera, el tenista número 1 del món haurà d'abandonar el país on estava per a disputar l'Open d'Austràlia. El govern australià estudia expulsar el tenista serbi, que no podria jugar el torneig del qual és el vigent campió.

El ministre d'Immigració d'Austràlia, Alex Hawke, ha confirmat que el govern cancel·la de nou el visat a Djokovic de manera immediata després que aquest dilluns un tribunal de Melbourne ordenara el seu alliberament.

Alex Hawk ha usat la secció 133 de la llei de migració per a prendre el primer pas per a expulsar-lo. "He exercit el meu poder per a cancel·lar el visat del Novak Djokovic per motius de salut i bon orde, sobre la base que era d'interés públic fer-ho", ha dit el ministre. En el comunicat explica que el govern australià "està fermament compromés amb la protecció de les fronteres d'Austràlia, particularment en relació amb la pandèmia de covid-19".

Amb tota probabilitat, els advocats del serbi recorreran contra la decisió. En aquest cas, pot passar de tot. Des de ser privat de nou de llibertat a autoritzar-lo a jugar el torneig mentre té lloc el juí.

Djokovic va arribar el 5 de gener a Melbourne amb una exempció mèdica que li permetia jugar en l'Obert d'Austràlia sense estar vacunat, encara que, després, les autoritats de duanes li van cancel·lar el visat i el van detindre en un hotel mentre els seus advocats presentaven un recurs.

El tribunal australià li va donar la raó a Djokovic, de 34 anys, i li va permetre l'entrada al país, però ara el govern d'Austràlia ja estudia la seua expulsió.

També et pot interessar

stats