Andreu Blanes, millor europeu d'Up and Down en el Mundials de Trail

Espanya ha aconseguit la medalla de plata per equips

Fg2fguUUcAAgtrc
Andreu Blanes, Oriol Cardona, Alejandro García i Miquel Corbera, després de la prova / Reial Federació Espanyola d'Atletisme

L'equip espanyol format per Andreu Blanes, Oriol Cardona, Alejandro García i Miquel Corbera ha aconseguit aquest diumenge la medalla de plata en els Mundials de Trail de Chiang Mai (Tailàndia), en una prova dominada pels atletes d'Uganda.

L'ugandés Samuel Kibet ha sigut el vencedor després de cobrir en 40,02 minuts els 10,7 quilòmetres de recorregut amb un desnivell acumulat de 443 metres i una cota més alta de 771 metres sobre el nivell de la mar, a mitjan carrera.

Blanes, d'Onil (l'Alcoià), ha sigut el millor espanyol: sisé, amb un temps de 41 minuts i 31 segons. "Ho he donat tot, estic feliç, però venia a la recerca d'una altra cosa", ha reconegut Blanes, primer europeu en la carrera.

Alejandro García, de Redovà i adscrit a la Federació d'Atletisme de la Regió de Múrcia, també ha aconseguit la medalla de bronze mundial individual i una altra plata amb la selecció espanyola per equips.

La competició Up & Down, coneguda com a carrera Classic, posa el colofó als Campionats del Món de Muntanya i Trail Running, que s'han disputat amb el seu programa més ampli: Pujada Vertical, carreres Classic Up & Down, Trail Running Marató i Ultra Trail Running.

Els Mundials de Tailàndia han donat moltes alegries a Espanya. Després de dues medalles aconseguides el primer dia, la segona jornada n'ha deixades quatre més: un or, una plata i dos bronzes. I d'aquests metalls, tres tenen segell valencià: els dos bronzes d'Àlex García Carrillo en l'especialitat de pujada uphill (un dels quals també s'ha penjat el castellonenc Guillem Albert en la modalitat per equips) i l'or per equips de Júlia Font en trail running.

També et pot interessar

stats