Alcaraz guanya en Rio i es consagra com el més jove a guanyar un ATP 500

El tenista Carlos Alcaraz guanya el torneig de Rio de Janeiro
El tenista Carlos Alcaraz guanya el torneig de Rio de Janeiro

Carlos Alcaraz va véncer aquest diumenge per 6-4 i 6-2 a l'argentí Diego Schwartzman en la final de l'Obert de Rio de Janeiro i es converteix en el tenista més jove que conquista un ATP 500.

El títol de Rio de Janeiro és el segon en la carrera de la promesa espanyola, que al juliol de l'any passat va conquistar l'ATP 250 d'Umag (Croàcia), i li atorga els punts necessaris per a entrar entre els vint millors tenistes del món, tota una gesta per a la seua edat.

El murcià, de 18 anys, que és considerat per alguns com el successor de Rafael Nadal, va batre la marca que va imposar l'any passat l'italià Jannik Sinner en véncer amb 19 anys el títol de Washington. Ara ja és el tenista més jove amb un títol ATP 500.

Alcaraz ja s'havia convertit dissabte en el segon més jove que arriba a una final d'un ATP 500, marca imposada el 2019 pel canadenc Felix Augier-Aliassime, que va arribar amb 18 anys a la final precisament de l'Obert de Rio de Janeiro, en la qual va caure contra el serbi Laslo Djere.

L'espanyol, número 29 en la classificació internacional ATP, tan sols va necessitar una hora i 26 minuts per a véncer l'argentí, de 29 anys i que era el tercer favorit a Rio de Janeiro, i impedir-li convertir-se en el primer tenista a alçar dues vegades el títol del torneig brasiler, després de conquistar-lo el 2018.

També et pot interessar

stats