Festa de la pilota a l'Horta Sud

Alcàsser ha acollit la I Trobada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l'Horta Sud, en la qual han participat 130 persones, de totes les edats.

Alcàsser ha acollit la I Trobada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l'Horta Sud

Alcàsser ha acollit la I Trobada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l'Horta Sud, en la qual han participat 130 persones, de totes les edats, i d'11 localitats de la comarca: Torrent, Alcàsser, Quart de Poblet, Picanya, Manises, Silla, Beniparell, Alaquàs, Aldaia, Paiporta i Albal. També han volgut participar en aquesta trobada altres representants d'alguns pobles del Camp de Túria (Nàquera, l'Eliana i Riba-Roja) i de la Ribera Alta (Carlet). Des de les 16.00 h i fins a les 21.00 h tots els participants han pogut gaudir de cinc modalitats diferents del joc de pilota: escala i corda, galotxa, raspall, frontó i llargues.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre la Federació de Pilota Valenciana i la Mancomunitat de l'Horta Sud. La comarca té en aquests moments grans pilotaris, com ara els germans Santi i Jesús, de Silla, aquest últim actual campió de la Lliga Professional d'Escala i Corda; Nacho de Beniparrell, campió del món de pilota en el Mundial de Colòmbia; Ana i Noelia Puertes, de Beniparrell, jugadores molt destacades en la modalitat de raspall; i Cervera d'Alaquàs. Tot un potencial comarcal des dels temps d'Albert Arnal, "el Xiquet de Quart", als anys trenta i quaranta, i fins a les últimes dècades amb Núñez, Lemay, Adrián de Quart, Espínola d'Albal o aficionats com el Xurro de Mislata.

També et pot interessar

stats