El Vila-real jugarà a Europa la pròxima temporada

El 2-4 a Riazor i l'empat entre el Betis i el Sevilla han assegurat al Vila-real la competició europea sense fase prèvia de classificació.

Un contundent i efectiu Vila-real ha guanyat a Riazor
Un contundent i efectiu Vila-real ha guanyat a Riazor / @VillarrealCF

Un contundent i efectiu Vila-real ha guanyat a Riazor tot i que en la segona part l'equip groguet ha patit dos moments d'angoixa quan el Deportivo ha marcat el primer gol, i en les acaballes de l'enfrontament, després d'aconseguir els locals el 2-3 en el marcador.

Sergio Asenjo ha sigut un dels jugadors més destacats del conjunt de Calleja amb parades excel·lents, les més extraordinàries en el minut 10, en el minut 57 i en el 63.

Però els de Calleja han sabut patir, gelar l'enfrontament i encara tindre oportunitats de gol als peus de Bacca i Mario, en un partit en què el Vila-real ha sigut molt superior.

Primera part d'absolut domini groguet

Convençuts de la necessitat de victòria els groguets han eixit amb la verticalitat com a objectiu i en el primer minut de joc ha aconseguit el primer gol Samu Castillejo. Un gran xut des del cantó de l'àrea ha enviat el baló al fons de la xarxa per tot l'escaire.

Començava bé el Vila-real que, tot i l'avantatge des de l'inici, no volia esglais i controlava el ritme de partit, la velocitat per les bandes i fins i tot jugava a plaer mentre la graderia de Riazor xiulava els seus jugadors.

Amb aquest clar domini, Manu Trigueros de cap rematava un centre de Fornals i augmentava la diferència en el marcador per als groguets en el minut 31.

El Vila-real jugava a plaer i abans del descans encara ha fet més favorable el marcador. Bacca juga el baló en la frontal de l'àrea i aprofita un bon desmarcatge de Castillejo que controla i regateja el porter gallec per a, tot sol, marcar amb facilitat. Amb el 0-3 s'arriba al descans.

Patiment i empat del Sevilla

En la segona part, els locals van eixir amb una mica més d'ambició, el Deportivo no volia rendir-se davant d'una afició que l'havia acomiadat en el descans amb xiulits. Però les tímides jugades ofensives gallegues s'han trobat un Sergio Asenjo que defenia de forma magistral la porteria grogueta un partit més, però, tot i això no ha pogut evitar el gol del Deportivo en el minut 58 després de l'eixida d'un córner i una distracció de la defensa grogueta. Marcava Borja Valle tot sol i el marcador es quedava 1-3.

El Vila-real patia, tot i que Bacca ha disposat minuts després d'una nova oportunitat. La pressió es feia més gran quan la banqueta coneixia que el Sevilla guanyava en el seu partit contra el Betis, i això podia obligar els groguets a lluitar l'última jornada de Lliga per la classificació europea. En el minut 64 de nou Asenjo és providencial per a evitar el gol local. Eren els pitjors moments dels groguets que no aprofitaven el domini del baló per a tallar el ritme que ara imposava el Deportivo.

Tot i això, en el 82 Cheryshev, després de superar el porter Rubén, creua massa el baló i envia fora una  oportunitat molt clara de tancar el partit a favor del Vila-real, no aprofita i qui sí que ho fa és de nou Borja Valle que en el minut 88 anota el segon gol per al Deportivo.

Els nervis s'estableixen al terreny de joc, els locals no volen tancar amb xiulada la temporada i el Vila-real lluita per no deixar deures per a l'última jornada de Lliga.

En el temps afegit per l'àrbitre, Cheryshev aprofita una passada de Bacca des de la línia de fons i aconsegueix el gol definitiu. El partit es tanca amb un 2-4 i els groguets en la seua retirada als vestidors coneixen l'empat entre el Betis i el Sevilla, i que definitivament el Vila-real jugarà a Europa la pròxima temporada sense la necessitat de superar la fase prèvia. Amb 60 punts afrontaran el comiat de la temporada en un partit contra el Reial Madrid que s'espera que siga una festa per als groguets.