Victòries de Dinamarca i Àustria per a continuar en l'Eurocopa

Bèlgica i els Països Baixos han tancat una primera fase impol·luta amb nou punts en tres partits

Els jugadors de Dinamarca celebren un gol contra Rússia
Els jugadors de Dinamarca celebren un gol contra Rússia a Copenhaguen / Efe

La tercera és la bona. Els jugadors de Dinamarca han pogut dedicar-li un triomf al seu Christian Eriksen, que continua recuperant-se a l'hospital, i els tres punts els permeten certificar la classificació per als huitens de final de l'Eurocopa, on també estarà Àustria, que ha guanyat Ucraïna. Bèlgica i els Països Baixos han tancat una primera fase impol·luta amb nou punts en tres partits, mentre que Rússia diu adeu al torneig internacional. La selecció de Shevchenko i Finlàndia podrien continuar en la competició com a terceres classificades.

Dinamarca o Gal·les estaran en els quarts de final

Dinamarca, la selecció del valencianista Daniel Wass va viure una nit màgica en el seu estadi amb una golejada (1-4) que, unida al triomf de Bèlgica contra Finlàndia, fica els danesos en huitens de final com a segons de grup. En la següent fase s'enfrontaran a una altra segona classificada, la Gal·les de Gareth Bale. El combinat rus, tot i tindre també tres punts com Dinamarca o Finlàndia, es queda fora de la competició.

Finlàndia es queda a quinze minuts de la classificació directa (0-2)

Encara que l'empat era favorable tant per a Bèlgica com per a Finlàndia, classificava els centreeuropeus com a primers i els escandinaus com a segons, la selecció entrenada per l'espanyol Roberto Martínez no s'ha conformat i ha aconseguit la victòria, per a aconseguir el ple de punts en la fase de grups. En el minut 74 ha arribat el primer gol, amb mala sort perquè el porter finés se l'ha ficat en pròpia porteria i, deu minuts abans del final, Romelu Lukaku ha marcat el seu tercer gol en l'Eurocopa.

Àustria jugarà contra Itàlia (0-1)

La selecció d'Àustria va aconseguir aquest dilluns la primera classificació de la seua història a huitens de final de l'Eurocopa, on es mesurarà a Itàlia, després de donar la sorpresa i derrotar amb autoritat (0-1) una Ucraïna que partia com a favorita. El combinat dirigit per Andriy Shevchenko, amb tres punts, haurà d'esperar per a veure si passa com una de les millors terceres.

Els Països Baixos torna per la porta gran (3-0)

Amb un gol de Memphis Depay i dos de Georginio Wijnaldum, els Països Baixos van fulminar Macedònia del Nord, ja sense opcions de continuar en la competició, en un partit sense res en joc en el qual l'orange va sumar la seua tercera victòria en l'Eurocopa i va presentar les seues credencials com a aspirant al títol, després de set anys sense trepitjar un gran torneig. La selecció entrenada per Frank de Boer jugarà els huitens de final contra un dels millors tercers classificats.