El València presenta pèrdues per valor de 45,8 milions

El pressupost per a aquesta campanya és de 109,8 milions

Imatge de les oficines del València CF
Imatge de les oficines del València CF

El València ha posat ja a la disposició dels seus accionistes els comptes que presentarà el 12 de desembre en la junta general d'accionistes. Uns documents que recullen pèrdues per valor de 45,8 milions per a la temporada 2021-22 i un pressupost de 109,8 per a aquesta campanya 2022-23.

La presidenta Layhoon Chan ja va avisar fa setmanes que les pèrdues rondarien els cinquanta milions d'euros i els quasi 46 que ha perdut suposen amb molt la xifra més alta des que Peter Lim es va convertir en el màxim accionista del club, per damunt dels 36,2 que va tindre en la campanya 2017-18.

No obstant això, l'entitat de Mestalla ha aconseguit reduir el seu deute a llarg termini de 392 a 375 milions d'euros en aquest últim exercici i el deute a curt termini ha passat de 213,3 a 179,3 milions. Així i tot, el patrimoni net del club continua a la baixa i dels 10,2 milions del 2021 ha passat a 8,03 milions el 30 de juny del 2022.

En ser menor aquesta xifra que la meitat del capital social, l'entitat entraria en "causa de dissolució", una figura de la llei de societats de capital que esquiva gràcies als 34,4 milions d'euros que ha rebut com a préstec participat de l'acord entre LaLiga i el fons CVC. En virtut de l'acord l'entitat rebrà un total de 120,7 milions dels quals, segons indica en els comptes, destinarà huitanta a finalitzar el nou Mestalla.

L'entitat ha comunicat també als seus accionistes que Peter Lim ha acceptat capitalitzar un dels préstecs que va donar al club per un valor total de 17,6 milions (16,5 de capital i 1,1 d'interessos) cosa que li impedirà recuperar els diners, però que apuntalarà el seu domini accionarial que serà del 91,6% del total de les participacions.

El club, a més, ha anunciat un pressupost de 109,8 milions d'euros per a aquesta temporada. La principal partida en el capítol d'ingressos és de 67,9 milions per drets de televisió (que es redueixen respecte dels 83,2 de l'exercici anterior com a conseqüència en part de la cessió grupal de drets al fons CVC), mentre que els ingressos per abonaments i entrades freguen els tretze milions d'euros.

En el capítol de despeses, el major són els 54,9 milions de la plantilla esportiva i els dènou pressupostats en amortitzacions. La política de reducció de despeses dels últims anys (que ha inclòs la venda d'alguns dels jugadors més importants, la potenciació de fitxatges de jugadors lliures o cedits i el pagament de pocs traspassos i no gaire elevats) ha deixat la part esportiva del pressupost en 73,4 milions, 37,5 milions menys que l'exercici passat i menys de la meitat dels 149 de la campanya 2019-20, encara que llavors l'equip havia tornat a la Lliga de Campions i ara fa diverses campanyes que no ha competit a Europa.

El club, per tant, preveu unes pèrdues de 9,7 milions malgrat pressupostar un benefici net de 14,7 en la venda de jugadors. En qualsevol cas, ja ha fet dues vendes rellevants, la de Gonçalo Guedes al Wolverhampton (per trenta milions aproximadament, si bé encara deu diners al PSG pel portugués) i la de Carlos Soler al PSG (per díhuit fixos i tres o quatre en variables), per la qual cosa si no canvia la política de fitxatges, el balanç econòmic de l'entitat podria millorar notablement el pròxim curs.

També et pot interessar

stats