L'afició clama contra Meriton en el comiat de la Lliga a Mestalla

El València ha perdut 1-3 contra el Girona en un partit marcat per una nova protesta contra Peter Lim

Vista aèria del camp de Mestalla
Vista aèria del camp de Mestalla / À Punt Esports

El València ha perdut 1-3 contra el Girona en l'últim partit de la temporada a Mestalla, ja sense res en joc. L'atenció ha estat posada en l'enèsima protesta contra Peter Lim, que ha omplit l'avinguda de Suècia d'aficionats desencantats i ha buidat el camp que, tot i això, ha tingut una assistència oficial de 36.138 espectadors.

Mentre des de fora s'escoltava nítidament el càntic de “Peter, ves-te'n ja” i xiulets, dins imperava el silenci i la concentració de dos equips amb objectius ben diferents. Els catalans lluitaven per acabar la Lliga, fins i tot en segon lloc, mentre que els blanc-i-negres ja només buscaven el triomf per orgull després de quedar-se sense opcions europees dijous.

El Girona ha mostrat el seu potencial ofensiu i ha avisat en els primers minuts de joc, amb una pilota al pal de Tsygankov, davant d'un València que a penes olorava el baló. Però abans del descans, la resistència local ha acabat amb la diana de Savinho, que ha inaugurat el marcador.

En la represa, Rubén Baraja ha tractat de canviar el guió del duel amb l'entrada de Peter Federico i Thierry. I quasi ho aconsegueix, perquè Alberto Marí ha tingut l'empat en una rematada de cap. Tanmateix, el que han arribat han sigut dos gols més del Girona, obra de Dovbyk i de Yarek en pròpia porta. Amb el 0-3, la gent ha començat a desfilar de Mestalla i s'han produït enfrontaments entre l'afició que estava a l'avinguda de Suècia i els que eixien del camp. Pepelu, de penal, ha maquillat el resultat en el tram final.

L'equip blanc-i-negre posarà punt final a la temporada a Balaídos, en un duel contra el Celta de Vigo en què es juga acabar la Lliga nové. Si perd i guanya l'Alabés, conclourà en desena posició.