El València envia l'Osca a Segona amb un 2-6

El València ha guanyat 2-6 l'Osca. Els de Marcelino es posen quints, a tres del Getafe i l'Osca se'n va a Segona Divisió.

El jugador de l'Osca, Chimmy Ávila, lamenta la baixada del seu equip a Segona Divisió. / Efe

El València ha tardat només vint minuts a resoldre el partit. Un gol de Wass en el minut dos, que llança un potent xut davant la indiferència dels defenses de l'Osca, deixava les coses en safata de plata per als visitants. El segon gol és marca de la casa. Picchini llança una llarga i certera pilota a Mina que, hàbilment, fa la passada a Rodrigo. Este dribla el porter amb qualitat i marca. L'Osca s'afona i arriba el tercer. Aquesta volta de Mina, en una jugada també trenada al gust del València.I ahí s'ha acabat pràcticament el partit. La resta ja ha sigut lluïment blanc.

Quan encara quedava un quart d'hora per a finalitzar la primera part hi ha hagut un centre de Wass des de la banda dreta a l'àrea, on ha aparegut Mina per a posar el baló dins la xàrcia. Segon de l'asturià. Els dos següents han sigut un gol en pròpia meta del capità Etxeita a les acaballes de la primera part i un altre de Rodrigo, només començar la segona.

L'Osca ha posat el definitiu 2-6 amb un gol de penal de Gallart en temps de descompte. En aquest partit, el València ha jugat com ha volgut, amb una defensa aragonesa que ha deixat un forat impressionant al centre, i que tampoc ha pogut parar les envestides del València per les bandes.

Els dos equips necessitaven els tres punts i el València ha resolt en la primera part

El futbol no és una ciència exacta, però tampoc és pur atzar. Quan un equip és clarament superior i ix a guanyar el rival, el normal és que es complisquen les previsions i no tinga problemes en assolir el seu objectiu. Si, a més, com ara el València, ha de jugar un partit vital en pocs dies -rebre l'Arsenal a Mestalla- i cal resoldre prompte la cita, el normal és acabar prompte la faena. I si el rival, com és el cas de l'Osca, està amb la soga al coll i ha d'eixir a guanyar o perdre, deixant que l'altre grup jugue, com els agrada als de Marcelino, al contraatac, l'atzar no té cap carta per a jugar. Sempre hi ha excepcions -si no, no existirien les travesses- però no sol ser el cas.

L'Osca necessitava els tres punts i ha eixit amb un equip molt ofensiu. No és que el seu entrenador, Francisco Rodríguez, no conega el València. És que no li quedava una altra. O aconseguia els tres punts o no hi havia res a fer. Se l'ha jugada i ha perdut.

El València ja pensa en el decisiu partit amb els 'gunners'

La segona part, a més del gol en pròpia meta, encara ha vist el gol de l'honor de l'Osca, de Melero, i el de penal de Gallart. En eixe moment el València ja feia molts minuts que només pensava en una altra "segona part", la que ha de jugar dijous amb els 'gunners' i aleshores sí que necessita fer gols, al menys dos i que el rival no en marque cap.Marcelino ha aprofitat per a fer canvis. Ha tret Parejo i Guedes perquè descansen i ha donat minuts a Soler i Ferran Torres perquè estiguen en forma. Després també ha eixit Gameiro.

Dijous és un dia important i també les dues setmanes que resten de lliga, quan els de Marcelino encara poden aconseguir la quarta plaça, que a hores d'ara és del Getafe.