El triple premi de guanyar l’Europa League

El Vila-real ha aconseguit el primer trofeu de la seua història i jugarà la Supercopa i Champions la temporada vinent amb tot el que això suposa

El Vila-real guanya l'Europa League a Gdansk
El Vila-real guanya l'Europa League a Gdansk / Twitter: @villarrealcf

La victòria del Vila-real en la final de l’Europa League tindrà una repercusió més enllà d’haver aconseguit un títol europeu.

Al premi esportiu i econòmic que això representa, se n’han d'afegir dos més que hi van lligats.

D’una banda, el club tindrà la possibilitat de jugar per a l'obtenció d’un altre títol, la Supercopa d’Europa, que es jugarà el mes d’agost a l’estadi Windsor Park de Belfast, a Irlanda del Nord, contra el guanyador de la Champions League de la quals aquest dissabte juguen la final el Manchester City i el Chelsea.

L'altre avantatge de guanyar l'Europa League és que el Vila-real accedeix directament a disputar la fase de grups de la Champions League 2021-2022 i serà el cinqué equip en la competició acompanyant l’Atlètic de Madrid, el Reial Madrid, el FC Barcelona i el Sevilla.

A més, ho faran amb el factor afegit que estaran en el sorteig com a caps de sèrie, és a dir, al bombo número 1, el que suposa que, previsiblement, li tocaran rivals de menor dificultat. Casualitats de la vida, al bombo 2 estarà el Manchester United, rival en la final i que podria tornar a ser rival en la fase de grups.

Una injecció econòmica d’almenys 47 milions d’euros

Aquesta victòria també comporta una injecció econòmica molt important i més tenint en compte que estem en any de pandèmia amb un mercat de fitxatges debilitat i devaluat. Per guanyar la final, el Vila-real s’ha assegurat un premi de 8,5 milions d’euros, que se sumen als més de 20 que ja havia aconseguit en tota la competició.

A més, jugar la Supercopa d’Europa també li reportarà un mínim de 3,5 milions en cas de quedar subcampió o 4,5 milions si la guanya.

Però el premi gran podria arribar de la Champions League 2021-2022. Amb la seua participació en la fase de grups, el club s’assegura, almenys, 15 milions d’euros, que aniran augmentant en funció de les victòries, o empats, aconseguits. De fet, cada victòria en aquesta temporada ha suposat 2,8 milions d’euros i cada empat 930.000 euros extres. També un primer objectiu com podria ser accedir a huitens de final s’ha premiat amb 9,6 milions d’euros més.

Així, fent sumes, i sense haver jugat cap partit de la temporada vinent, el Vila-real ja sap que ingressarà pel cap baix 47 milions d’euros en premis europeus.

La repercussió internacional de jugar la Champions

La final de l’Europa League ha posat l’equip i la ciutat de Vila-real en el mapa dels grans d’Europa que han aconseguit un títol. I ho van fer, precisament contra pronòstic i contra un gegant amb un palmarés amb tres Champions League.

La seua participació ha suposat un impuls brutal a la seua imatge i a la seua visibilitat com a club. Però encara ho farà més la temporada vinent, en què tindrà la possibilitat d'enfrontar-se a altres rivals de talla mundial com el PSG, la Juventus, el Borussia Dortmund, el Liverpool o el Chelsea, que podrien ser rivals en la fase de grups. 

També et pot interessar

stats