Manchester United, un dimoni que vol pujar al cel

Els de Solskjaer han recuperat la seua millor versió i buscaran el segon títol d'Europa League

Els jugadors del Manchester United ixen a Old Trafford en l'últim partit de Lliga / Twitter: @manutd_es

Manchester United i Vila-real s'enfronten aquest dimecres en una final de l'Europa League inèdita. Ho és perquè només és la segona vegada que l'equip anglés arriba a aquesta final –l'altra va ser contra l'Ajax–, però sobretot perquè será la primera final europea –i de qualsevol tipus– del Vila-real.

Els groguets tindran davant un equip amb molta història, concretament 143 anys, i molts títols guanyats. Amb vint lligues angleses és el que més en té, però també el que té més subcampionats, amb dèsset. Tot això adornat amb diverses copes per a fer un total de 58 títols nacionals.

A Europa el palmarés tampoc es queda curt. Tres Champions League, una Europa League, un Mundial de Clubs o una Intercontinental agafen pols a les vitrines del mític estadi d'Old Trafford.

No obstant això, els dimonis rojos no travessen el seu millor moment. Un equip acostumat a guanyar que fa quatre anys que està en blanc des que justament van aconseguir l'Europa League de la temporada 2016-2017 contra l'Ajax.

Wayne Rooney alça el títol de l'Europa League del Manchester United de la temporada 2016-2017
Wayne Rooney alça el títol de l'Europa League del Manchester United de la temporada 2016-2017 / manutd.com

L'equip pareix que ha recuperat la solidesa amb l'arribada d'un exjugador com Solskjaer, després de diversos anys sense aconseguir una certa estabilitat i a l'ombra del seu veí de ciutat, el Manchester City, que disputarà la final de la Champions League.

Ara, la il·lusió ha tornat amb un subcampionat i una final europea, això sí, després d'haver sigut eliminat en la fase de grups de la Lliga de Campions.

Entre estreles i vells coneguts

Solskjaer comptarà en les seues files amb jugadors de talla mundial i altres vells coneguts pels aficionats groguets. El central ivorià Bailly va disputar 47 partits amb el Vila-real abans de mudar-se al Teatre dels Somnis ara fa cinc anys.

Jugadors com els espanyols Mata o David de Gea també coneixen bé el Vila-real, ja que s'han enfrontat en diverses ocasions al submarí quan encara estaven al València o Atlètic de Madrid, respectivament.

Però el Manchester United, on han estat jugadors de talla mundial com Bobby Charlton, David Beckham o Cristiano Ronaldo, també té superestreles i molta pólvora.

Cavani celebra un gol en l'últim partit de Lliga
Cavani celebra un gol en l'últim partit de Lliga / Twitter: @ECavaniOfficial

El francés Pogba posa la màgia en el mig del camp; Fred i Mactominay, la contundència; Rashford la velocitat; Cavani, el gol; i tot adobat per la clase de Bruno Fernandes. El portugués, ex de l'Sporting de Lisboa, s'ha convertit en peça clau de l'equip i part fonamental de l'atac amb 18 gols en 37 partits de Lliga i cinc gols i quatre assistències en huit partits d'Europa League.

Solskjaer aposta pel 4-2-3-1

El noruec Ole Gunnar Solskjaer s'ha destapat com un dels entrenadors de futur del panorama mundial. Ell mateix va ser jugador dels dimonis rojos durant onze temporades i, ara, el dirigeix des de la banqueta.

L'entrenador del Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer
L'entrenador del Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer / @ManUtd_es

Solskjaer aposta pel joc d'atac, amb un esquema clarament definit pel 4-2-3-1. Ordena i col·loca els jugadors amb criteri. Laterals profunds, volants amb mobilitat i migpuntes clàssics capaços de fer de catalitzadors per a donar eixida a un joc que intenta que siga, sobretot, pràctic i vertical.

Un rival complicat de desactivar que vol tornar a posar el seu nom entre els més grans d'Europa.

També et pot interessar

stats