A la cinquena… va la vençuda?

El Vila-real buscarà contra l’Arsenal disputar la primera final europea de la seua història

A la cinquena... va la vençuda?

El Vila-real té una cita amb la història aquest dijous. El conjunt groguet s'enfrontarà, novament, al que va ser el seu botxí en la gesta més gran que ha fet el submarí a Europa, l'Arsenal.

En el record queda aquella semifinal de Champions League de l'any 2005-2006 i el penal errat per Riquelme, o millor dit, parat per Lehmann a Riquelme. Precisament, aquest diumenge s'han complit quinze anys del partit.

El Vila-real va poder venjar-se del rival només tres anys després, en quarts de final de Champions, però un Arsenal ja sense Henry, i amb jugadors com Cesc Fàbregas, Robbin van Persie o un imparable Adebayor, va ser més fort a Londres on no va tindre pietat dels groguets.

Sisena semifinal, cinquena europea

Amb aquesta semifinal, el Vila-real sumarà la seua sisena participació tan lluny en una de les principals competicions que disputa anualment. De les cinc anteriors, tres van ser en la UEFA o Europa League, una en Copa del Rei i la ja mencionada debacle en Champions. En totes va acabar perdent, i despertant-se del somni d'una final per a un conjunt d'arrels humils, d'un municipi relativament menut pel que fa a l'orde futbolístic mundial.

La primera de les semifinals que va disputar va ser la temporada 2003-2004. Només sis anys després d'haver ascendit per primera vegada a Primera Divisió, el submarí es plantava en la penúltima ronda de la Copa de la UEFA. Després d'eliminar prèviament conjunts com el Galatasaray, la Roma o el Celtic, el Vila-real va caure contra el València CF per un global d'1 a 0 gràcies a un gol de Mista de penal en el partit de tornada a Mestalla.

Set anys després, el Porto va acabar ràpidament amb el somni de la final per culpa, en part, d'un sensacional Falcao, que va marcar quatre gols en el partit d'anada i va deixar l'eliminatòria liquidada amb un 5-1 parcial a falta del partit del Madrigal. Ja a Vila-real, el submarí només va poder superar per 3-2 un conjunt portugués que també comptava amb jugadors com Hulk o un jove James Rodríguez.

La quarta semifinal del Vila-real va ser la temporada 2014-2015 en Copa del Rei. El FC Barcelona de l'MSN també va ser més fort i es va desfer del conjunt que entrenava Marcelino García Toral per un doble 3-1.

L'última gran gesta europea del Vila-real

Només un any després i encara amb Marcelino a la banqueta, el submarí va tornar a acariciar una final.

Nàpols, Bayer Leverkusen i Sparta de Praga van ser els rivals en les eliminatòries abans d'arribar a les semifinals en què el Liverpool es va posar en el seu camí. Un equip que comptava amb l'actual jugador groguet Alberto Moreno, però també amb grans jugadors com Coutinho, Firmino i sobretot, amb un entrenador de talla mundial, Jurgen Klopp.

Tot i que el Vila-real es va avançar en l'eliminatòria amb un gol d'Adrián en el minut 92 de l'anada al Madrigal, el Liverpool va ser molt millor en terres angleses on es va imposar per un contundent 3-0 amb gols de Bruno en pròpia porta, Sturridge i Lallana.

Guanyador de la Copa Intertoto

Tècnicament, el Vila-real sí que és guanyador d'una competició europea, i per partida doble, la Copa Intertoto. El submarí ho va aconseguir de manera consecutiva en les temporades 2003-2004 i 2004-2005, no obstant això, a aquestes victòries no se li dona el caràcter d'una gran competició, perquè el gran premi era poder participar en la copa de la UEFA d'eixe any i, a més, hi havia tres guanyadors cada any.

També et pot interessar

stats