L'Arsenal FC, un equip que vol apurar l'última bala per a estar a Europa l'any vinent

El conjunt entrenat per Mikel Arteta no és ni una ombra de l'equip que meravellava Europa al principi de segle

La plantilla de l'Arsenal celebra un gol en l'últim partit d'Europa League
La plantilla de l'Arsenal celebra un gol en l'últim partit d'Europa League / Twitter: @LacazetteAlex

El pròxim rival del Vila-real en les semifinals d'Europa League, l'Arsenal, pateix una crisi de resultats que l'està deixant en una posició en què no es trobava des de fa quasi trenta anys, just abans de l'arribada d'Arsène Wenger, principal valedor dels èxits del club a loa fi dels 90 i l'inici dels 2000.

L'equip se situa desé en la Premier League, a huit punts del sisé classificat, i perilla la seua participació en competicions europees la temporada vinent. Per això, l'Europa League es planteja com l'última bala, ja que, en cas de guanyar-la, entraria directament a jugar la fase de grups de la Champions League.

El conjunt entrenat pel basc Mikel Arteta disposa d'una gran plantilla de jugadors amb talent que combina experiència, com la de David Luiz o Aubameyang, i joventut, amb Odegaard, Martinelli o Bukayo Saka.

Arteta també té a la seua disposició tres espanyols. El lateral dret Héctor Bellerín, que ha perdut la titularitat els últims temps en favor de Callum Chambers; el talentós migcampista Dani Ceballos, cedit pel Reial Madrid, però sobretot el central d'Almussafes, Pablo Marí, que amb 27 anys ja ha fet carrera a Espanya, Anglaterra i Sud-amèrica.

Però, sens dubte, la gran basa de l'Arsenal és el seu davanter, Alexandre Lacazette. El francés és el màxim golejador de l'equip amb 13 gols en la Premier League, 3 en l'Europa League i 2 en les copes nacionals. Lacazette es va perdre l'últim partit de lliga de l'Arsenal contra l'Everton de divendres passat per uns problemes als isquiotibials però s'espera que puga forçar per a ser de la partida. 

El que segur que no ho serà és Aubameyang. Tot i que el davanter gabonés s'ha recuperat de la malària que va contraure en la concentració amb la selecció, no es preveu que puga entrar en l'onze inicial. Arteta tampoc ha descartat que puguen participar en el partit Kieran Tierney i David Luiz que porten diverses setmanes lesionats.

També et pot interessar

stats