El penal que va poder canviar la història del Vila-real

Aquest diumenge, només quatre dies abans de l'anada de les semifinals de l'Europa League, es compleixen 15 anys d'aquell fatídic llançament de Riquelme.

El 25 d'abril de 2006, ara fa 15 anys, el Vila-real jugava la tornada de les semifinals de la Champions League en la seua primera participació en la màxima competició del futbol europeu. El rival era el mateix que tindrà l'equip d'Emery d'ací a quatre dies en les semifinals de l'Europa League, l'Arsenal.

El partit d'anada va acabar amb 1-0 per als londinencs gràcies a un gol de Touré. En la tornada, disputada al llavors estadi del Madrigal, el partit encarava els minuts finals amb empat a zero. En el minut 87, Clichy va cometre penal sobre José Mari i Riquelme va tindre l'opció d'enviar el partit a la pròrroga. Però Lehmann va parar el llançament de l'argentí i el somni dels groguets va arribar a la fi.