Quins són els comptes de la permanència del València?

Tot i la derrota contra el Mallorca, una victòria contra l'Espanyol certificaria la salvació

El tècnic del València, Rubén Baraja, en el partit contra el Mallorca
El tècnic del València, Rubén Baraja, en el partit contra el Mallorca / Cati Cladera

A pesar de la derrota d'aquest dijous del València al camp del Mallorca, el club de Mestalla continua tenint totes les opcions intactes de salvar-se, i podria ser en aquesta pròxima jornada.

El València està en la tretzena posició amb quaranta punts i a dos del descens que el marca el Valladolid amb 38. Tot i això, la gran quantitat d'equips que estan en la lluita i que tots estan enmig, permeten als de Baraja encarar el pròxim xoc contra l'Espanyol amb més garanties, però sense descuidar-se gens. A més, en les dues últimes jornades hi ha diversos partits entre rivals directes que, és veritat que faran sumar punts a alguns, però també que no sumen altres.

Imatge de la part baixa de la classificació
Imatge de la part baixa de la classificació / La Liga

Així, ens hem preguntat: quines són les opcions del València per a poder salvar-se matemàticament en la pròxima jornada?

Opció 1: victòria del València

En qualsevol dels escenaris possibles, sempre que hi haja una victòria del València a Mestalla contra l'Espanyol, deixaria els de Baraja una temporada més en Primera Divisió. El València es posaria amb 43 punts, situació en la qual només ha baixat un equip en la història de la Lliga, el Deportivo de la Corunya la temporada 2010-2011.

En cas que no s'aconseguira guanyar l'equip català, la victòria en l'última jornada contra el Betis al Benito Villamarín també seria prou.

Opció 2: empat i que no guanyen Valladolid i Getafe

En cas que el València empate a casa contra l'Espanyol, el club de Mestalla també certificaria la permanència sempre que el Getafe i el Valladolid no guanyen cap dels seus partits.

Els madrilenys s'enfronten a casa a l'Osasuna, encara amb opcions d'entrar en Europa League o Conference League. D'altra banda, el Valladolid juga a Almeria, en un altre duel directe per la salvació.

Així, amb l'empat del València, eliminaria la possibilitat que l'Espanyol l'avançara en l'última jornada; i com que Valladolid i Getafe s'enfronten en aquesta i no poden guanyar els dos, el València quedaria ja automàticament salvat.

En el pitjor dels escenaris encara es quedaria a un punt del descens

Tenint en compte tots els escenaris possibles, el València mai podria caure al descens en aquesta jornada. Això sí, es podria quedar a un punt en cas que perdera a casa contra l'Espanyol, que el Cadis puntuara a casa contra el Celta i que Valladolid i Getafe puntuaren en els seus partits contra Almeria i Osasuna. D'aquesta forma, podríem viure una última jornada d'infart.

També et pot interessar

stats