Els polítics valencians reaccionen contra els àudios de Murthy

Ximo Puig, Joan Ribó o Sandra Gómez, entre altres, han parlat del tema

Imatge dels polítics reaccionant als àudios d'Anil Murthy
Imatge dels polítics reaccionant als àudios d'Anil Murthy

Els últims àudios publicats pel diari Superdeporte del president del València, Anil Murthy, en les quals desvelava la posició del PSPV, Compromís i del club amb l'ATE de Mestalla ha deixat una allau de reaccions des de totes les parts de la política valenciana.

Un dels primers que ha parlat del tema ha sigut l'exconseller de Política Territorial i actual conseller d'Hisenda, Arcadi España, que assegurava, en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia, que estava molt decebut amb Murthy i que el València havia tractat de prendre'ls el pèl.

Menys contundent ha sigut el president de la Generalitat, Ximo Puig, que s'ha mostrat més caut i que ha explicat que no prendran mesures més allà de les que estiguen d'acord amb la legalitat.

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, sí que ha exigit al president del València que demane disculpes públiques i ha explicat que està molt indignat i que Murthy i Meriton han perdut tota la confiança que podien tindre depositada en ells.

La seua companya en el govern del cap i casal, la vicealcaldessa socialista, Sandra Gómez, ha volgut aclarir que sent vergonya aliena per tot el que ha ocorregut. A més, Gómez ha dit que si Meriton no paga les obres del pavelló de Benicalap, ho pensen fer ells, però passant-li la factura al València CF.

Des de l'oposició, la secretària del PPCV i síndica a les Corts, María José Catalá, s'ha mostrat molt irònica amb el fet que els dos partits en el govern de la Generalitat i de l'Ajuntament de València no es posen d'acord i els ha exigit que acosten postures. Però no només això. Català ha demanat que el PSPV i Compromís no aprofiten per a fer campanya política amb el València CF i que no siga suficient el fet d'eixir a parlar només quan apareixen noves informacions.

També des de la resta de grups de l'oposició la portaveu adjunta de Ciutadans, Mamen Peris, ha coincidit que els valencians no mereixen un estadi "fantasma" ni "dos interlocutors" amb l'equip, en al·lusió al consistori i al Consell.

Per part de Vox, el síndic a les Corts, José M. Llanos ha reclamat "retornar el club als valencianistes i que uns altres prenguen les decisions", davant d'unes declaracions que suposen un "menyspreu" tant als jugadors com a l'afició.

Podem València ha exigit la dimissió de Murthy, després de qualificar les seues paraules d'“intolerables” i "una falta de respecte a la ciutadania, a les institucions valencianes i encara més a l'afició i fins i tot als mateixos jugadors". La formació política ha assenyalat que ara “es veu el vertader Murthy” i han afirmat que el seu projecte esportiu “no està a l'altura de l'afició”, a més de condemnar la seua actitud a l'hora de la negociació per a la construcció del nou Mestalla.

També et pot interessar

stats