Puig: "Ara per ara no hi ha motius per a prorrogar l'ATE del nou Mestalla"

El president assegura que la Generalitat vol que s'acabe l'estadi, però demana responsabilitat per a oferir un pla alternatiu viable

Puig valora la pròrroga de l'ATE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat en l'entrevista que li ha fet À Punt pels dos anys de legislatura que ara mateix "no hi ha documentació aclaridora per a prorrogar l'ATE del nou Mestalla", que finalitza el pròxim mes d'agost. El cap del Consell ha criticat que no s'han aportat solucions per a donar viabilitat al pla. Puig ha dit que la Generalitat vol que s'acabe l'estadi i, en cas que no es puga complir el pla inicial, cal actuar amb responsabilitat i oferir-ne un d'alternatiu viable.

El València va presentar a la Generalitat i a l'Ajuntament de València una petició perquè s'ampliara l'actuació territorial estratègica (ATE) que se li va concedir per a construir el nou Mestalla i vendre requalificada la parcel·la de l'actual estadi, a un mes perquè aquesta caducarà, inicialment el 15 de maig. Però la pandèmia ha ajornat el problema i ha allargat la vida de l'ATE del nou Mestalla fins al final del mes d'agost. 

Perquè s'atorgue aquesta pròrroga, el club s'ha compromés que la nova instal·lació valencianista estarà acabada el 2026 i que el poliesportiu de Benicalap, que ocuparia el solar al costat del nou estadi, estarà finalitzat abans que acabe 2022. En el projecte, el València assegura que reprendria les obres del nou Mestalla, que estan parades des de fa més d'una dècada, al maig de 2024, i que el recinte estaria acabat dos anys més tard, sempre que, segons el club, es “reordenen” els terminis de l’ATE. El text, de nou pàgines, no inclou cap compromís econòmic del València, sinó una llista de xicotets passos fets i moltes intencions de futur.

L'atenció ara se centra, per tant, en si la Generalitat trobarà justificats, i emparats per la llei, els arguments del club per a reorganitzar els terminis i arribar a una solució per a un problema que ja s’ha allargat massa en el temps. Però no serà fàcil arribar a un acord, ja que les postures en el sí del Botànic estan distanciades. La posició de Compromís ha sigut fins ara més favorable a acceptar la pròrroga que demana el València CF, mentre que els socialistes reclamen tombar ja l'ATE i buscar una solució al marge de Meriton.

També et pot interessar

stats