Les diferències entre els socis del Botànic compliquen l'ATE de Mestalla

Des de la Conselleria d'Economia, dirigida per Compromís, reivindiquen que ells tenen l'última paraula en contra del que defén Arcadi España, conseller socialista de Política Territorial

Obres del nou Mestalla
Obres del nou Mestalla

El debat en el si de l'administració autonòmica sobre la possibilitat o no de prorrogar l'ATE de Mestalla continua obert. Així, aquest dijous hi ha hagut una reunió sorpresa en Vicepresidència de la Generalitat sobre el tema entre els representants de Compromís de diferents departaments del govern valencià i de l'ajuntament, en què han estudiat la situació legal de l'actuació urbanística.

A només uns dies perquè es prenga una decisió sobre la pròrroga, encara hi ha diferències entre els socis de govern. D'una banda, des de la conselleria d'Economia Sostenible, dirigida per Compromís, reivindiquen que ells tenen l'última paraula, en contra del que defensa Arcadi España, conseller socialista de Política Territorial. De fet, el subsecretari d'Economia Sostenible, Natxo Costa, en declaracions a À Punt Mèdia, ha explicat que "el conveni de l'ATE és clar", ja que l'última paraula serà "una resolució del conseller d'Economia Sostenible amb un informe favorable i preceptiu de la conselleria de Política Territorial".

La posició de Compromís ha sigut fins ara més favorable a acceptar la pròrroga demanada pel València CF mentre que els socialistes reclamen tombar ja l'ATE i buscar una solució al marge de Meriton.

En eixe sentit, el que ha explicat Natxo Costa és que volen "trobar el punt en què els interessos del València CF no isquen perjudicats, sempre amb respecte a la legalitat i pensant en la viabilitat del club, i no tant en la propietat".

Així, des de l'Ajuntament de València, el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha advertit que “no pot haver-hi una discussió sobre competències, sinó sobre decisions, i la decisió que ha de prendre la Generalitat és la defensar l'interés general”.

L'edil ha assenyalat que en aquest cas “coincideix” amb el que va anunciar el València CF i amb allò que l'Ajuntament de València va manifestar en l'informe va presentar la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, el passat 17 de maig. “No m'agradaria pensar que hi ha partits polítics que estan intentant buscar raons de forma per a evitar pronunciar-se sobre el fons o continuar actuant com a lobbistes del propietari del club”, ha afirmat. "Atendre la legalitat vol dir seguir l'informe presentat per l'Ajuntament de València”, ha sentenciat Sanjuán.

També et pot interessar

stats