Murthy respon: "La superlliga destrueix l'essència del futbol"

El president del València CF ha fet oficial un dur comunicat en què, entre d'altres, assegura que la superlliga és un projecte antifutbol i que els problemes del futbol modern estan creats pels excessos dels clubs fundadors d'aquesta competició

https://twitter.com/valenciacf/status/1384579521630834688
Anil Murthy, president del València CF / València CF

Anil Murthy ha publicat a través dels mitjans oficials del València CF un comunicat en què desgrana diverses idees que el posicionen totalment en contra de la creació de la superlliga, una competició elitista creada per alguns dels clubs de futbol europeus més poderosos.

El president del València respon d'aquesta manera a les declaracions que Florentino Pérez, president del Reial Madrid, havia fet en defensa d'aquesta nova competició, en què argumenta que s'ha creat per salvar el món del futbol de la ruïna en què està sumida.

Murthy ha atacat la superlliga en considerar que es tracta d'un "projecte purament econòmic que és antifutbol" i ha apuntat directament als equips fundadors en afirmar que "els problemes del futbol modern són creats pels excessos d'aquests mateixos clubs que estan assumint unilateralment una solució insostenible".

Per al president del València CF, la superlliga no suposa cap solució vàlida, ja que els mateixos clubs que la creen "han generat en els últims anys una inflació desmesurada en els preus de traspassos i els salaris", concloent que amb la disputa d'aquest torneig "es perpetuarà encara més la superinflació del passat i s'engrandirà més el problema, en lloc de resoldre'l".

Murthy no ha dubtat a advertir que la superlliga destrueix l'essència mateixa del món del futbol i que els propietaris dels clubs haurien d'entendre la tradició i el paper del futbol en la societat. Per això espera que els impulsors de la superlliga entren en raó i advoquen per intentar arreglar l'esport rei de manera conjunta.

També ha posat com a exemple de responsabilitat el club que presideix, una vegada ha fet front al desafiament econòmic actual "reduint notablement el pressupost i invertint significativament en l'Acadèmia per a preparar-nos per al futur".

Per últim, Murthy ha sigut categòric en dir que "el futbol no està arruïnat. Necessitem gestionar açò junts i solucionar-ho de manera responsable. Fer créixer aquesta bambolla és irresponsable. Esclatarà".

També et pot interessar

stats